jueves, 11 de diciembre de 2014

Barbie emprenedora




Ja tenim la novetat per la carta dels reis. La Barbie es posa al dia i deixa de ser princesa per ser empresària d'èxit. Diu la Mattel que és el reflexe dels temps i que era la que els faltava a la sèrie dedicada a les Barbies amb carrera ( i sense complexos). Tampoc és del tot cert, que pels anys noranta ja van fabricar l'executiva (2). Però aquesta podria passar, com a molt, per una disciplinada secretària de direcció. 





Fa poc treien l'enginyera informàtica (3) i la periodista (4). No tenien prou glamour com la nova emprenedora que va a la feina amb vestit còctel asimètric a la moda, gadgets varis per estar ben connectada i una cartera achanelada -una mica justa per posar papers- amb billeter per omplir amb molta pasta. Un conjunt de joies de brillants arrodoneixen el look de triomfadora. I que no falti el color rosa marca de la casa.


2-3-4


A l'Europa de l'Est i la Xina l'empresària està arrassant, ja veurem què tal aquí. Potser s'assemblen massa al prototip de dona política espanyola de centre/dreta? Ens falta la lluitadora anticasta? Els pares no tenen prejudicis amb les princeses i sí amb les capitalistes? 

El que no ha canviat gens ni mica en els nous models són les proporcions d'anorèxica i el pitram exagerat de la nina. També es podria discutir que no cal treure tanta Barbie: no hi hauria prou en comercialitzar els conjunts amb vestit i complements per a cada professió?


A les russes/os els agraden tant que, en lloc de jugar a dones amb empenta, es tornen elles mateixes en nines de plàstic. Com aquesta noia que no tenia prou en ser guapa de natural; havia de passar per quiròfans per transformar-se en la més aberrant barbie:



Cada any per aquestes dates hem parlat de les novetats de la Mattel: arquitecta, violinista i directora d'orquestra. Aviam quina serà la propera..  una Barbie obrera?
I no us deixeu la barbie de Murillo, a can Ros.

9 comentarios:

  1. La Barbie programadora tenia un llibre que era directament sexista
    "Skipper que pierde todos sus deberes y su colección de música. Barbie promete arreglarlo y la situación se resuelve con una pelea de almohadas (¿?)". WTF!!!

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Fort! aunque la barbie se vista de progre, sexista se queda.

      Eliminar
  2. Acorde con los tiempos: una mujer de rompe y rasga, no un adorno y una sometida jajaja.

    -Esto viene un poco a cuento :como los cuentos, que parecen tan inocente y... si, si...Son bastantes crueles y en cambio los que hemos sido aficionados a ese tipo de lectura en la infancia no nos ha desvelado el sueño.Y somos gente corriente sin traumas.

    -Los ingleses, consideran que el Quijote es un libro cruel y ellos con su Romeo y Julieta,Otelo, Hamlet ,etc :no son crueles y ademas faltos de sentido del humor: porque el Quijote aunque es pesado para secundaria esta lleno de matices y de humor.

    Suerte que a mis enanas no le gusta esta estirada :nunca me ha parecido una muñeca ,si no un producto de marketing.

    Aprovecho para desearte unas Felices Fiestas:)

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Iguamente Bertha! Espero que a tus bichas les guste jugar a muñecas y muñecos, es muy divertido. Lo mejor, el juego inventado: http://librorum.piscolabis.cat/2014/12/como-juegan-los-ninos-1925-aprox-de.html

      Eliminar
  3. Sí, siusplau, una Barbie obrera!

    ResponderEliminar
  4. Respuestas
    1. Tenim el Lego calamar, el Squid jedi de Star Wars i encara la Mattel no ha reaccionat!

      Eliminar