Kalamart

Amb força valentia, m'atreveixo a penjar alguns exercicis de collage que faig, tot i que, no són res de l'altre món. De cap manera es pot considerar "art" tal i com presumeixo al títol. He enviat multitud de postals, sobretot de Nadal, als amics, de collages personals que acaben segurament a la paperera el dia de la Candelària. Millor així! Crec que amb aquestes imatges es pot saber alguna cosa més de kalamar.-Érase un vez...


Fa uns anys vaig preparar un conte pels meus nebots d'on he tret aquestes pàgines. Amb un retolador dibuixo als nens ben rodonets i feliços i aplico una mica de color amb retalls de paper de revistes. Resulta infantil i de fàcil lectura: El meu fill toca el contrabaix pels seus cosins, els nens m'ajuden a decorar l'ou de pascua, agafen flors, construeixen, somien...

M'agrada el fet artesà de retallar formes que pretenen ser iguals i et queden irregulars. La mà et permet controlar formes petites i el cap li ordena figures bàsiques. A les revistes trobem una paleta infinita de colors i moltes textures per aprofitar, i quan enganxo els papers veus què contundents resten sobre el blanc buit.Música il.lustrada. Aquest paisatge doblat d'arbres simètrics surt de representar un claviller d'instrument de corda. Cada bola representa alhora notes llargues, curtes, greus i agudes. Les plaques parlen de  l'esforç mecànic de la fusta.
Fet amb paper de diari i pintures de Warhammer a sobre d'un quadern de notes.

No hi ha sortida. Quantes vegades les dones ens hem sentit atrapades per la injusta genètica XX, pel pes de sentir-nos encara Eves, per les tedioses feines de la llar,pel compromís familiar? ens falta egoïsme, voluntat i imaginació!

Un cràter a Mart. Faig referència directa a la gran pel.lícula de Kubrick sobre el desconegut, el que és més enllà de la nostra costra terrestre. Per damunt, l'inabastable, per sota la implacable força de la terra.
Wotan crida en dormir la Brünnhilde.

¡Álzate, mágica llama,
rodea la roca con fuego!
¡Loge, Loge, ven aquí a ayudarme!
¡Aquel al que la punta de mi lanza aterrorice
nunca logrará atravesar el fuego!Winterstürme wichen
dem Wonnemond canta Siegmund
Las tormentas del invierno
han desaparecido antes del mes de Mayo.
Con luz tenue
brilla la primavera,
sobre fragantes brisas,
suave, encantadora
y prodigiosa flota.Campanya pel Txad. Les 3 il.lustracions es venen per ajudar una escola del Txad. La primera es diu Tempesta de sorra, el cel s'ha encès i envia foc i torbellins de sorra i pols.
La 2a, Anant cap al camp,  un grup de refugiats camina per la terra seca sota un sol que abrasa i en contra del vent que bufa enrabiat.
la 3a Pous de sang. On l'aigua escasseja la guerra s'acosta i provoca la mort amb l'excusa de la fe.
Sèrie wagneriana II, elaborats mentre escolto el festival de Bayreuth 2010.
Els collages de la tetralogia tenen un espai exclusiu a un post: nibelungs. Per Parsifal, tradueixo el festival sagrat per una muntanya-fortalesa on viuen els tristos cavallers del grial, lluny del bosc on les alegres noies-flor fan de les seves. El títol és Montsalvat, nom que tan agrada als d'aquí per similitud a Montserrat.


Per inaugurar l'any 2011 monto una conjunt de collages que ve encapçalat per una roda-òrbita dels mesos de l'any, freds i càlids. El segueix el primer mes, el de Jano, fet de vidre gelat i aigües clares i calmoses, la natura queda a l'espera, en unes càpsules d'hibernació.No hay comentarios:

Publicar un comentario