jueves, 6 de agosto de 2015

Ben lligats

Totes les formacions polítiques han engegat amb força les seves campanyes pel 27S. La més vistosa, de moment, és la del còctel sobiranista Junts Pel Sí, que conjuga tipografies del redisseny del logo convergent, el fons verd, encara que tirant al blau, molt Eco i la paraula del procés, Junts, que com recordeu, es feia servir a l'operació estiuenca dels selfies Junts de la nostra TV·3. Una coincidència curiosa que fa sospitar que ja teníem lema i color decidits per part de la Llistíssima.





Les fonts cal·ligràfiques de pinzell, de cos gruixut, lletres rodonetes i lligades, també apareixen als cartells de la Cup, vés per on. Informalitat, traç artístic, d'imatge molt propera a nosaltres, gent, tots, junts, simpatia. Han fet una bona pensada perquè han creat la tipografia del SI, molt semblant a la Wanderlust o a la molt imitada de la il·lustradora Laia Bonet. Està de moda com podem comprovar des dels primers anuncis pallissa dels Mediterràniament de la Damm.







Segurament aquesta era la intenció: unir idees transversals amb paisatges tranquils, natura i la connotació d'una lletra tan feliça. El que no sé és si, Atenció!, els comunicadors s'enrecordaven del cartell dels no sobiranistes per l'aplec de la SCC a Tarragona del 11S-2014. I és que la Script-Brush està tan de moda que aviat ens en cansarem. Aquí uns quants exemples gratuïts.






4 comentarios:

  1. Encara enyorarem la Comic Sans. El logo i el nom són lletjos amb avarícia....

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Galde, pitjor que la CS, impossible. A mí, no em desagradaria per fer cartells escolars. Potser recuperem el valor de la Cal·ligrafia i fem que els nens escriguin una mica més a mà.

      Eliminar
    2. Ho sento, és lletja. La tipografia recordant la cal·ligrafia és un concepte kitsch! I sinó mira els resultats que has publicat.

      Eliminar
    3. Cert, es que jo parlava de fer cal·ligrafia amb pinzells de veritat. La digital és una farsa i n'hi ha de molt lletges com la del ESmith que surt en tants treballs escolars

      Eliminar