sábado, 18 de abril de 2015

Disseny pel món

Cabestrell 3D d'alt rendiment. 
Osteoid Smart Brace. Deniz Karaşahin · dkdesign. (TR), 2014

Només resta un mes per visitar l'expo temporal al Museu de Glòries, Disseny per viure. S'encarrega d'aquest magnífic recull de 99 projectes l'Òscar Guayabero, que podem seguir per línies de colors, una per àmbit: Accessibilitat, Educar, Protegir, Sostenir el planeta, Curar i Connectar.
Tenim productes per quan naixem fins per a morir; que ajuden a parir, incubadores sense cables, refugis de tota mena inclosa la del S Ban, per cobrir necessitats per a tothom a tot arreu, sostenibles com a principi esencial, i d'enorme valor social.




Alguns els havien conegut en revistes però res millor que tenir-los allà per nosaltres i fins i tot, alguns els podem manipular. Els que destacaria per la nova coneixença: una copeta menstrual que ens estalviaria tones de cel·lulosa, la fulla artificial que fa la fotosíntesi, el molí vertical i tants d'altres. M'he quedat amb les ganes veure l'endoll solar per a finestra que recarrega petits aparells perquè havia desaparegut de la mostra:

Font d’alimentació solar per a petits aparells electrònics. 
Window Socket. Boa Oh, Kyuho Song, (KO), 2013

Innovació, funcionalitat, ergonomia i bellesa del producte que hauria d'interessar al mercat i alhora ajudar a la reforma social, tan urgent avui.
A un cartell de l'àmbit dels ecoproductes: No serem capaços de pilotar la nostra nau Terra si no entenem que és única i comuna. (R Buckminster Fuller, 69)

2 comentarios:

  1. Saps la de temps que em dic que haig de passar-me pel Hub?!

    ResponderEliminar