miércoles, 11 de diciembre de 2013

Pissarro



Pissarro s'aprofita de la tecnologia del ferro: esclops, cavallet-carro i tubs per l'oli.


Tot i ser una mostra de passeig agradable, davant de les obres d'un pintor molt entregat a la causa Impressionista, molt de moda a França i voltants, i molt cotitzada al mercat actual, m'he avorrit força. Quatre obres contades mereixien una estona de concentració, potser aquelles més puntillistes, urbanes o valentes amb l'ús del negre. La resta, el de sempre, la pinzellada suelta, el color vibrant i el paisatge plaent. Però sense arribar, per mi, als Monet o els Degas de l'època. Apa, ja ho he dit.


Pissaro al Kxfòrum fins al 26/01

10 comentarios:

  1. De fet, sí que queda bastant per sota dels Monet i Degas. Em feia gràcia anar a veure l'expo, però després de llegir-te...

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Vés, Sícoris, es fa agradable el passeig, però poca cosa m'emociona. Potser no tenim el millor de Pissarro, allà.

      Eliminar
  2. És una exposició que tinc pendent de visitar, però em fa una mica de mandra perquè m'espero una mica el que comentes. Però bé, mai no va malament veure un Pissarro, malgrat que sigui previsible.

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. És clar que s'ha d'anar, aprofita, amb la poca teca que tenim a Bcn..

      Eliminar
  3. Ets massa dura. Començo a considerar Pissarro un amic. Segur que s'hi esforçava i no era una mala persona. Cezanne el tenia en molt alta consideració. Jo no seré menys.

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Un amic i un bon avi, treballador com el que més, de vegades interessant.

      Eliminar
  4. Aún no he ido, me da un poco de pereza porque Pissarro no me acaba de convencer. Yo también soy más de Monet y Degas que de los paisajes impresionistas.

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Hay cosas buenas, pero me da la sensación que han viajado obras intermedias, me puedo equivocar. Tendré que estudiármelo. Los paisajes urbanos, lo mejor.

      Eliminar
  5. Ostres, després dels vostres comentaris hi aniré definitivament malgrat la mandra col·lectiva. A vegades fem escarafalls de bons plats malgrat que com dius, en Pissarro sempre m'ha semblat dels més fluixos dels impressionistes, potser perquè és dels més tòpics!

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Tú ho has dit, és el més tòpic, i tampoc sóc fanàtica dels Impressionistes. Igualment, s'ha d'anar. Al 14 tindrem Sorolla i CORBU!!

      Eliminar