domingo, 15 de septiembre de 2013

De sol a sol



D'HORARIS, a l'Ara, ja mateix firmaria, sr Bassas: 

"Una de les coses que menys m'agrada de Catalunya i més m'agrada dels Estats Units són els horaris. Una agenda tipus fa així: a partir dels 10 anys, les classes comencen a 3/4 de 8. No tenen pati (l'hora de mestre és massa cara i valuosa per dedicar-la a vigilar), i es fa una aturada de mitja hora a les dotze per dinar. A quarts de tres, cap a casa, o a les extraescolars, que acaben a les cinc, màxim sis. Els adults (que han dinat en mitja hora o menys) pleguen de la feina a les cinc. A les set sopar (el telenotícies vespre és a les set). A quarts de nou ja no són hores de trucar a les cases. A les onze, si no abans, la família dorm. Llevar-se a quarts de set per esmorzar no és cap proesa. Ara que estem imaginant el futur del país, podem repensar els horaris a partir de casos que funcionen?"


Això va encendre un petit debat al FB on amics defensaven que amb el nostre clima i llum solar no tenia cap sentit fer canvis. Treballem moltes hores i malament. Pels que entrem d'hora a la feina, ens aniria molt bé la proposta i ja posats, com tantes vegades he demanat al Liceu i l'Auditori, tenir uns horaris d'oci més racionals i no acabar concerts i òperes més enllà de les 22.00, poder agafar el transport públic i anar a fer nones ben musicats amb la digestió acabada. Però el més important: que els membres de les famílies puguin estar a casa junts molt més temps. Em faig creus en saber la d'hores de nens sols als vespres i les conseqüències de ser un nen de la clau al coll.

Algú parlava el curs passat de racionalitzar també el calendari. A Barcelona, les festes les posem el pitjor que podem: un parell de festes (11 i 24) només començar el curs, un segon trimestre llarg i etern sense aturada, i la segona Pasqua més Sant Joan, quan hem d'acabar. De bojos. 

També podem repensar-lo. Què tal deixar el festiu de la derrota per un alegre patró de Sant Jordi? I una festa pagana com el Carnestoltes al febrer? Recuperem el sant Josep?

Molt em temo que el sr Rajoy i els seus amics de la CEOE estan per canviar el calendari de festius només per reduir-lo. Així doncs seguirem somiant el futur.

4 comentarios:

  1. No lo interpretes con mala intención, porque además estoy de acuerdo con la idea en concreto y entiendo la actitud ilusionante de cambio, pero me ha recordado los brumarios, germinales y messidores de la revolución francesa; que, por cierto, lo de Messid'or no estaría mal... :-)

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. pues no conocía tal calendario revolucionario, ya puestos que eliminen ligas y otras tradiciones deportivas que abruman al personal..tu estàs massa Messi :P

      Eliminar
  2. Si es toquen horaris i calendaris sempre serà per a retallar-los o allargar-los en funció dels interessos de la CEOE. Sense cap mena de dubte!

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Si, Galde, i els nous convenis a la baixa. I no només passa aquí, que a fora també s'han posat escanyadors.

      Eliminar