sábado, 15 de junio de 2013

Xop


A trenta-dos dies per que comencin els mundials de natació a Barcelona, ja ens podem anar acostumant a aquesta mascota tan inspirada, creada pel menorquí Albert Mir. Tota ella és una contradicció: la lleugera grossa Xop està folrada de trencadís, (oh! què gran innovació de la marca Barcelona-és-Gaudí), pateix una inflor malaltissa i és d'una agilitat natatòria notable, representant de meravella tots els esports aquàtics (la 2ª és la del salts) amb un punt de simpatia nipona que agradarà a tots els nens.













Un altre malson del temps que corren: recordant el nostre il·lustrat Naranjito i la darrera horterada del Mejillón en bici, no he pogut més que enyorar a i-Plash, aquella mascota de quan Catalunya es prenia el disseny seriosament. Com diu l'amic Pedro A. (Tocho8), la inspiració de la Xop deu venir de la gota verda de Fairy, una metàfora d'aigua i desengreixant ideal pels nostres dies.

Sort que el cartell del campionat salva la situació: res més que un senzill muntatge fotogràfic, la imatge funciona amb Gemma Mengual, l'ambaixadora del mundial al projecte Planeta Aigua. Sense la silueta del port i Montjuïc al fons, encara m'hauria agradat més.




8 comentarios:

  1. Respuestas
    1. a don Fairy lo veo más elástico que este engendro.

      Eliminar
  2. Lleig, lleig... però de nasos! Estic del trencadís de Gaudí fins als nassos!

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. estic segura, Galde, qua al concurs de mascota on es van presentar més de 200 dissenyadors hi havien bones propostes que mai veurem. Aquí el problema és, qui dimonis formava el jurat?

      Eliminar

  3. En aquest cas perquè és horrorosa, però encara que fos del gust de tothom, difícil per no dir impossible (El Cobi va acabar agradant, però arran de les declaracions poc afortunades i corregides de manera immediata per Mariscal, no fos cas que se li acabés el xollo, ja hi va haver qui va aprofitar per tornar a dir que havia estat un disseny horrorós), algú em pot dir per què serveix una mascota? A qui l’importa una mascota?.
    És una excusa per vendre merchandising, però a mi com si vol ser una filigrana, em sembla una autèntica gilipollada, un malbaratament de recursos que es podrien emprar en altres aspectes més essencials dels mateixos campionats i qui es gasta quatre cèntims per endur-se’n un record de Barcelona, més val que s’endugui qualsevol altre tifa, que en tenim moltes de fetes, emblemàtiques i encara per amortitzar.
    El cartell està bé, però l’Amengual amb un barret mexicà potser seria més idoni, o amb un artefacte fàl•lic al cap, d’aquests que porten les guiris que inunden els caps de setmana el centre antic, o més idoni seria dir vell?, crec que connectaria més en la realitat.
    La Barcelona de Trias, malgrat no tenir dèficits econòmics, és tant o més patètica que l’anterior, i tant o més bruta, i sobretot més pobre, també d’idees.
    .

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. és cert, un souvenir com qualsevol altre, però com que no hi ha campionat sense mascota, aquí fem el concurs i no sé com pot ser aquest el guanyador. Als nens els fa gràcia que els comprin peluixos de Mickie, Simba o qualsevol animaló..deuen vendre moltes de mascotes, si no, no m'ho explico. La Barcelona del Trias està arribant a extrems d'un mal gust!

      Eliminar
  4. No m'agrada ni el peix, ni el cartell ni la Mengual.

    i-plash els dóna mil voltes!

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. siiii, és una gota-calamar encantadora ( de l'estudi Lavernia, mundials bcn 2003)

      Eliminar