lunes, 13 de mayo de 2013

Nomofòbia


Comprovat. No hi ha càstig més dur que treure-li unes horetes el mòbil a un adolescent. Provoca una por irracional, les més irades protestes, un terratrèmol segons qui rep la sanció. No puc viure aïllat, et diuen. Curiós quan a l'hora de pati, podent estar junts xerrant i menjant el bocata, s'asseuen a terra, en filera, per connectar-se al món. Ja no juguen a bàsquet, ni es persegueixen, ni et fan la pilota si et toca vigilància.

Uns estem per prohibir-lo totalment a l'escola, altres, que no, que vivim els temps de les TIC. I tant! Avui mateix, després de dibuixar una axonomètrica a la pissarra, s'acosta una alumna i li treu una foto.

- Senyo, per a què dibuixar a mà alçada, havent-hi el smartphone?
- Noia, estem a dibuix, eduquem les mans i la mirada.. a veure com ha quedat? Carai, què bé es veu. Sembla de museu.

7 comentarios:

  1. Els mòbils als instituts són un problema força preocupant. Una proposta prou constructiva seria destruir el mòbils que es s'utilitzessin al centre durant una setmaneta. Estic convençut que deixarien d'aparèixer quan et gires d'esquena. Però ara seriosament, com podem esperar que els adolescents s'autorregulin l'ús de les noves tecnologies quan els adults no ho fem. O només em sembla a mi que cada cop més els adults mirem més la pantalleta que no pas els que tenim a la vora?. Jo ho he vist en reunions familiars.

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Als adults no els he d'educar. Però, sí, com que no donen l'exemple, la feina és feixuga. Als auditoris, mentre escoltem música en directe, n'hi ha que tenen la pantalleta encesa tot el concert. A veure quan aplicaràn allò de bloquejar el senyal, que a altres llocs ja es fa. Qué trist.

      Eliminar
  2. Suposo que es una addiccio, com altres. Es podria fer que al iluminar'se la pantalleta aparegués un missatge disuasori... Pero a la classe... es fins i tot per respecte, educació elemental básica.

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Ai, JL, tinc algunes anècdotes més per explicar. Lo de l'educació bàsica l'han perdut ja els adults fa temps. Jo crec que tirant curt, la meitat de la classe està malaltíssament addicta.

      Eliminar
  3. Deixem-los. Amb una mica de sort estaran tan entretinguts tota la vida que no es reproduiran.

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. :-)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))9

      Eliminar
    2. :D una bona selecció natural!

      Eliminar