lunes, 31 de octubre de 2011

Mites grecs

En un intent de trampejar la situació catastròfica en què viuen, els grecs, entre ells uns cosins meus, van enviant a les famílies escampades pel món, uns quants moments divertits i representatius de la Grècia actual: un país amb recursos, un paisatge únic, acollidor, de bon menjar i ballar (mireu el balls Zeibekikos, d'origen turc, lents i acrobàtics).
Per què la mare Grècia ha estat la primera en caure?
Segurament per tenir un cos de funcionaris gegant, un país triturat en moltes illes amb una nombrosa flota que els uneix molt deficitària,  uns arximilionaris que evadeixen impostos i gastos militars inassumibles..Encara existeixen moltes corrupteles com ara a la sanitat pública (has de pagar un sobre per què t'operin, al metge), als negocis immobiliaris, a les màfies comercials.
Com s'ensurtirà? allà són més optimistes del que ens pensem i mentre puguin mantenir unides les famílies i els amics entorn del menjar i la música pròpia, de la que tenen amorosa cura, no necessiten molt més.

Si esteu dubtant d'anar a fer turisme allà, no us ho penseu. Grècia és especial, i estima als d'aquí amb bogeria! No us enrecordeu que sempre els grecs ens donaven els 10 punts al festival d'Eurovisió?

 1. Desmontant mites:


2. Tecnologia prozeibekika:


3. I un papagai que porta la música a les venes:



4 comentarios:

  1. Grècia mítica i reina de mites. El Papagalos m'ha agradat molt. Se n'han de sortir. Tots ens en hem se sortir.

    ResponderEliminar
  2. "mentre puguin mantenir unides les famílies i els amics entorn del menjar i la música pròpia, de la que tenen amorosa cura, no necessiten molt més."

    De casta le viene al galgo

    ResponderEliminar
  3. (me se ha cortao)

    que más listo no se puede ser, y hacen honor a sus ancestros

    ResponderEliminar
  4. estimats Glòria i JL, per conservar els mites i el passat, potser ens haurem d'apuntar a la campanya de retorn dels relleus i escultures cap a Grècia! A Atenes han fet un nou museu preciós a sota l'Acròpolis encara massa buit. Seria una petita ajuda.

    ResponderEliminar