martes, 4 de enero de 2011

galetes, legos i píxels

Christoph Niemann és un gran il·lustrador que treballa pel NYTimes i que amb qualsevol cosa monta històries gràfiques ben ocurrents i divertides. És un gran manipulador de la imatge i al mateix temps sempre ho fa amb el mínim necessari. Nova York és el seu paisatge habitual, i jo que encara no hi estat*, me l'ha fet molt propera.
He fet una selecció un pèl arbitrària perquè amb ell és difícil decidir què escollir.
 Per aquestes vacances ha fet una sèrie de galetes nadalenques i "creatives" amb la massa encara per fornejar.



Aquest cartell de l'era Bush il·lustra de manera inequívoca com Niemann veu el veritable eix del mal: amb banderes de colors plans i jugant amb els noms reinventa uns signes tan originals com els de BurguerKingdom, Lobynon o Cocacolumbia.





La vida quotidiana surt a moltes columnes seves del diari novaiorquès, com la que va dedicar als google maps (truita-nus viari) o al son, com aquesta entranyable tira amb la que em vaig sentir tan identificada: no hi ha res millor que la generositat del meu home quan em deixa escalfadeta la meva zona...

 A I lego NY, dóna moltes idees de com aprofitar les peces per fer esculturetes tan suggerents i minimistes de com és, per exemple, la ciutat on vivim. Feu la prova amb els nens per a que reprodueixin imatges del seu entorn i veureu quines sorpreses.



Per últim, uns homenatges als naturistes i la generació Star Wars amb aquestes fulles de la tardor i a MC Escher amb el cartell del mes de la música de NY.


*menteixo: vaig passar un matí fent escala. I crec que he de tornar abans de que es torni en una ciutat com aquesta. Mireu aquest video en pantalla gran, és fabulós!



PIXELS by PATRICK JEAN.
Cargado por onemoreprod. - Descubre más videos creativos.

6 comentarios:

  1. Seria fantàstic veure ciutats fetes amb "legos". Taant el video com la resta palesen la gran imaginació i magnífica tècnica en el domini de la imatge d'aquesta gent.

    ResponderEliminar
  2. Fabuloso Niemann, y el video genial. Me lo he pasado muy bien con esta entrada.
    Gracias

    ResponderEliminar
  3. No conocía yo a este señor, es muy ingenioso. Gracias.

    ResponderEliminar
  4. ¡Qué bueno! Me ha gustado mucho, ademas del video, lo de los pianos y las banderas, aunque he tenido que descargarme la foto para ampliarla y ver las letras. Y lo de las camas es genial.

    Voy a tener que dejar un enlace fijo desde casa...

    ResponderEliminar
  5. Me n'alegro que us hagi agradat. Si aneu al seu blog del NYTimes (el tinc a la columna d'enllaços), veureu virgueries amb humor i també amb denúncia.
    JL, gracias otra vez por enlazarme.

    ResponderEliminar
  6. Amb el vídeo m'ha sortit un "BRAVO!!!" de l'ànima. Fantàstic!

    ResponderEliminar