lunes, 26 de agosto de 2013

Cadenetes (3)

Trencant Cadenes, un projectela pel·lícula* d’acció i intriga que reflecteix l’actualitat de la societat catalana en un moment de confrontació amb l’estat. Estan buscant suport econòmic, formar part de l'imaginari col·lectiu del país, i que sigui visible a tot el món per tal de clarificar les aspiracions del poble amb la fe absoluta. Segur que ho aconsegueixen, ja tenen uns quants, quinze, de vitaminitzadors. Per suposat, s'estrenarà l'11 de setembre de 2014. Amb aquesta pel·liculassa hi ha haurà taquilla assegurada, que el tema indepe ven molt bé: Nosaltres, els escollits; els altres, els dolents i els perdedors.


*Pel.lícula que, des de l'espectacle i l'entreteniment, agafa el compromís d'implicar-se en els anhels del seu temps i del seu país.
L’acció individual d’un “hacker” informàtic, convertit en un Robin Hood modern, acabarà essent el detonant  d’un procés de trencament  col•lectiu alliberador.
Un home d’uns 40 anys, especialista en temes informàtics, que explica a la seva mare que sentirà a parlar molt d’ell en els pròxims dies, potser en les setmanes vinents, però que no es preocupi que sap el que fa i perquè ho fa i, sobretot, per qui: per la memòria del seu pare mort en una presó franquista per voler lluitar per uns ideals que sentia captius.
Aquest personatge, convertit en tot un “hacker” planificarà una sorprenent operació que posarà al Govern d’Espanya en una situació molt compromesa i en unconflicte internacional de difícil resolució que activarà totes les alarmes i els deixarà davant d’un dilema difícil: la restitució de la situació anterior a canvi de no posar cap mena d'impediment en el camí de Catalunya cap a la seva sobirania.

8 comentarios:

  1. Sempre hi ha d'haver la possibilitat de veure i escoltar totes (les més possibles) versions d'una mateixa història per si cal decidir-se per alguna cosa, tenir com a mínim el màxim de informació.
    No em sembla gens malament que es faci i que es demani ajuda privada millor encara.
    Si ho fan fatal s'haurà de dir, i si la fan bé, també.
    No ens hauria de sorprendre tant, ans al contrari, ens hauria de satisfer que es pugui fer.

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Aquest previ té un tuf maniqueu que espanta, ja veurem la pel·li. Si és de ficció, a més, no sé quina informació pot aportar. Amb el hacker, sembla que ens divertirem.

      Eliminar
  2. Kalamar,

    Després de molts anys d'opressió es cau en el maniqueisme però no et creguis que els catalans siguem tan ases. A pertot hi ha de tot, espanyolistes bons i catalans malignes. Crec que el teu judici o opinió sí que són maniqueus.
    Amb afecte.

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Hauríem de recordar que els d'aquí també ens roben, ens imposen, ens maltracten. Un llenguatge esgotat. Necessitem parlar i escoltar, que les parts implicades deixin de confondre i si m'apures, d'enganyar. Malauradament ho veig difícil amb aquest clima d'histèria.

      Eliminar
  3. M'ha recordat la pel·lícula "El complot dels anells" i no sé per què. En fi, una pel·lícula sempre serà maniquea perquè una hora i mitja no dona per a més.

    Malgrat ser partidari de la independència no crec que la vagi a veure i no perquè el promotor escrigui TumCat en Comic Sans, sinó perquè em cansen certs productes de consum independentista com pel que sembla serà aquest.

    Com sempre dic, tinc ganes de ser independent per tal que el nacionalisme -espanyol i català- no tapi els draps bruts i poder valorar els partits per les seves polítiques socials, econòniques, fiscals, culturals, d'infraestructures...

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Aquí han aprofitat uns quants per fer negoci indepe, (em sembla perfecte) i crec que la peli és un més. No sé si serà un producte de qualitat, em temo que no. Com diu la Glòria, no som tan ases i veiem perfectament les polítiques que apliquen uns i altres, el vel patriòtic, malgrat que ho intenten, no tapa res.

      Eliminar
  4. delirant argument, que qui és? de Torrente?

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. No és qualsevol, l'Antoni Verdaguer: http://www.lemonfruits.com/ca/trencantcadenes#team

      Eliminar