domingo, 6 de enero de 2013

Reis de barretina

Barretines bizantines segle VI a Ràvena, Basílica de San Apollinare Nuovo

Ja veieu com es caracteritzen als tres Reis savis de l'Orient: cofats amb capells frigis, una caputxeta vermella que ha fet furor al llarg de la història. Un habillament per distingir als orientals a les escultures i monedes més antigues. Se l'apropien les senyores a les al·legories de la llibertat, de la revolució i les repúbliques, els barrufets, cartògrafs mallorquins, els mossos d'esquadra i altres catalans il·lustres com el caganer.

Així doncs, que els reis no portaven ni corones ni turbants; unes gorretes toves i desinflades, i una punta generalment dirigida cap endavant. Potser aquest apèndix tenia una funció ergonòmica, la de deixar ventilar una mica el caparró de tant pensar, que hi ha més savis que la porten:










Ja em perdonareu que aquest any els Reis siguin tan escassos. Espero que us agafeu la postal i barretina que més us afavoreixi. Jo escullo la del Picasso, a veure si m'inspira en les arts i les ganes de treballar, i és que du els plecs amb una gràcia..en realitat no em cal, que ja porto una de barretina empinada i amb aletes al final.

Squid by AMatter


Ens pot consolar que, amb ella firmement col·locada i ben visible al nostre cap, vindran temps de revolucionàries mogudes liderades per ments benpensants.
 
BONA DIADA DE REIS!


6 comentarios:

  1. Ayer salíaas en el chiste de El Roto.

    http://elpais.com/elpais/2013/01/04/vinetas/1357316084_288225.html

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. muy bueno, me lo guardo para un día que no esté tan familiar.

      Eliminar
  2. Em quedo amb Llull, principi de moltes coses...

    ResponderEliminar
  3. Són reis republicans. Tinguem en compte que les corones pesades comprimeixen el pensament i la facultat de reflexió disminueix amb el pes de les mitres, tiares i corones. El barret frigi, tou i lleuger, afavoreix el lliure pensament.
    Salut
    Francesc Cornadó

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Benvingut Francesc, gràcies per la visita. Barrets frigis i barrets de palla, bons per pensar i començar revoltes.

      Eliminar