domingo, 23 de septiembre de 2012

Tardor


No sé que diran les dades meteorològiques però tinc la percepció que portem una vintena d'anys en què la tardor ja no arriba cap al 21 de setembre, sinó que ens treu el nas passat l'estiuet de Sant Martí, moment que anem a recollir els moderns i lleugers edredons a la tintoreria. Ningú ja no compra castanyes per Tots Sants i els panellets se'ns fan molt feixucs. Per altra banda, l'estiu triga una mica més a donar la tabarra -a mitjans de Maig, quan erem criatures, anàvem ja a la platja i fèiem els primers banys- però quan s'intal·la, ho fa de valent.

En tot cas, ahir entrava la nova estació, i seguim aguantant la xafogor, especialment nociva per a la concentració dels nois a classe, per a la bona presentació de làmines de plàstica i les ganes de cuinar d'una servidora.

Igualment encetem una tardor molt calenta i espero de tots plegats, i en particular de la nostra no molt lúcida classe política, mantenim el cap fred, malgrat les constants provocacions, i que arribem a Nadal amb la feina més o menys ben feta.

Bona Tardor Astronòmica.





Aprofito l'avinentesa per demanar-vos que signeu la petició (columna dreta) per què el ministre Wert no tiri endavant la seva reforma educativa que trauria assignatures que distreuen com la plàstica i la música del currículum escolar. Gràcies.


6 comentarios:

  1. Si la tardor és calenta, les castanyes seran sobreres.

    ResponderEliminar
  2. Preciós el dibuix de Tintín que il•lustra l’arribada de la tardor, una tardor que és ben cert que cada vegada es fa més curta.

    I completament d’acord amb l’oposició a l’enèsima reforma educativa que pateix el país, perquè com en la majoria de les altres ocasions no es tracta d’una reforma educativa sinó d’una reforma política ja que els governs han tractat en tots els casos l’educació des d’un punt de vista partidista abans que pedagògic i així anem: sense model estable i desmuntant contínuament el treball dels que s’hi dediquen sense tenir en compte els interessos dels alumnes.

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. és bonica l'aquarel·la de Tintín, feta per un admirador.
      MrWert ens marejarà de nou. No he vist massa oposició.
      salut, Alejandro!

      Eliminar
  3. El món està ben girat, però jo compro castanyes i moniatos a la tardor i a l'hivern, i ho faig a les castanyeres. No tenen la funció que tenien quan era petit, que ens escalfaven les mans (plenes de penellons) perquè ja no fa el fred de dècades enrere. Celebro totes les festes que tenen un origen agrari (totes les festes religioses tenen un substrat agrari). I la nit de Tots Sants a casa mengem castanyes, moniatos i panellets amb vi ranci. Si no ho fes, les meves filles deixarien de parlar-me.

    Si busquem, però, podem trobar la tardor fora de la ciutat. Anem-la a buscar!

    Em callo el que penso sobre les reformes educatives!

    Bona tardor!

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. m'has convençut, farem tot el ritus agrari-culinari, però, Enric, crec que cal que el producte sigui KM 0, perquè sino..

      Eliminar