sábado, 26 de mayo de 2012

Futbol

Increïble però cert, parlo de futbol. La culpa ho té Munich, o més bé, dos muniquesos. I una mica també el Barça, perquè si hagués arribat a la final de la Champions m'hauria enterat molt abans que es jugava al gran estadi de la ciutat, dels arquitectes Herzog&Meuron, i que a la ceremònia cantava el meu venerat tenor bavarès, Jonas Kaufmann.



Conegut popularment com el bot inflable, l'estadi del München Arena es va acabar al 2005 per celebrar el mundial del 2006 (quina previsió, aquests alemanys constructors) després de dos anys i mig d'obres i gastar 345 milions d'euros. Les grades de formigó i l'estructura de la coberta de ferro són folrades per una pell d'escames romboïdals com ja feren els autors suïssos a la boutique Prada de Tokio. Els vidres corbats de la botiga a l'estadi es converteixen en panells blanquinosos d'un polímer plàstic (EFTE) que es poden il·luminar en tres colors: vermell, blau i blanc.


Com haurien gaudit els culés si a sobre de guanyar la copa de la Champions l'estadi els hagués fet els honors amb aquest espectacle!



Consti que no són els primers de fer els edificis nocturns com enormes senyals luminoses: la nostra torre Agbar va ser de les primeres. Ara bé, l'Arena té la virtud de callar de dia amb el seu aspecte de coixí blanc, esponjós, net i polit. Segurament amb el temps aquestes plaques groguejaran com les camises de batista i les hauran de canviar de nou. No serà cap problema amb la de quartos que maneguen els senyors de la UEFA. Així com també podran pagar de nou el caché de Kaufmann que va cantar un estrany renovat himne abans de la final d'enguany:



Felicitats, culés, pel premi d'ahir i la propera aviseu: mira que no dir-me que el Jonasito trepitjava i cantava a l'herba de l'estadi!


15 comentarios:

  1. Po lo que leí, Kaufmann cantó en playback. Estaba enfermo y había cancelado en el Met. Lógicamente, le preguntaron "¿así que estás malo para cantar en el Met pero en Munich sí que puedes cantar?" No le quedó otra que decir la verdad: había sido un playback al más puro estilo Milli Vanilli. Eso sí, "cantó" gratis.
    http://www.huffingtonpost.com/2012/05/24/jonas-kaufmann-lip-synch_n_1543921.html

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. vaya! qué tongo..es igual, le quedan las bambas de pura madre.

      Eliminar
  2. El estadio es tan perfecto que casi da miedo. Y tú, ya veo que poco a poco te vas convirtiendo...

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. ya ves, ahora ya soy capaz de ver los previos de los partidos: pitadas y himnos

      Eliminar
  3. Definitivament germanòfila!

    ResponderEliminar
  4. Quan el van començar a enfocar de lluny trepitjant l'herba vaig dir "qui és aquest tio tan guapo", I oh!, sorpresa, quan es va veure de prop, el Kaufmann!. Perquè mira que estava guapo amb aquest look de cabells més curts!.

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. tot li queda bé, Glòria, excepte aquella cota de malla de Siegmund-MET que li marcava la corba cervecera muniquesa. Es veu que no està massa bé i ha cnacel.lat quantitat de representacions..Jonasito, recupera't!

      Eliminar
  5. Este comentario ha sido eliminado por el autor.

    ResponderEliminar
  6. La darrera vegada que vam ser a Munic, vaig tenir molt interès en anar a veure l'Allianz Arena de Herzog&Meuron. Feia temps que tenia ganes de veure d'aprop aquesta meravella de l'arquitectura moderna i haig de dir que em va encantar. Naturalment com que era el mes d'agost, de futbol ni cinc, però aquest no era el motiu de la visita.
    Per cert, com si fos Umbral, aprofito per parlar del meu blog de fotos, (je, je) on fa uns dies vaig publicar-ne una d'aquest fantàstic Allianz Arena.

    http://clic-clac-foto.blogspot.com.es/2012/05/airbag.html

    Sorry for advertising

    Una abraçada

    PS- Encara no t'ho havia dit, però m'encanten els collages de la part superior dreta del blog

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Este comentario ha sido eliminado por el autor.

      Eliminar
    2. Apa, parella, quina enveja! m'agradria molt acostar-me tant com el preciós detall de la foto que ens ensenyes. Tens més, Josep?
      gràcies i una abraçada a tots dos

      Eliminar
    3. Si en tinc alguna més, però naturalment al ser de dia i sense cap esdeveniment, la "cobertura" es blanca, res a veure amb l'espectacularitat del canvi de colors quan hi ha partit.

      Eliminar
  7. L'òpera (barítons, divas, sopranos, etc) no és el meu fort. Ho desconec per complet. Em sonen coses de Bellini, de Wagner, Verdi, etc. I què vols que et digui... no ho acabo de relacionar amb un estadi de futbol on jo només veig un monstruós estadi de futbol. Potser és que el futbol no m'agrada gaire, i que estic cansat de tant de Barça i tant de Guardiola. Encara que -dedueixo- no és el futbol allò que més t'agrada.

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Per sort, Lluís, descansarem de tant Barça, ja tocava. L'apunt no és més que una simple conjunció de dos muniquesos: Kaufmann, un dels grans tenors i l'estadi, dels més interessants del panorama actual. Potser no et sembla tan monstruós l'altre que ha fet l'equip H&M a la Xina, per mi més grandiloqüent encara: http://commons.wikimedia.org/wiki/File:2008_Summer_Olympics_flame_at_Beijing_National_Stadium.jpg?uselang=de

      Eliminar