miércoles, 23 de noviembre de 2011

Joves de classe



Una trentena d'estudiants de l'ESMUC, amb el professor Lorenzo Coppola, han preparat un concert de tall clàssic pel proper dimarts, dins del programa de concerts per la Marató de tv3Organitzat pel departament de Música Antiga, els instruments portaran cordes de tripa i altres seran reproduccions d'instruments antics. El programa compta amb fragments d'òpera de Mozart i la simfonia nº 71 de Haydn, de la que destacaríem un bonic segon moviment. Vindreu?


W A Mozart
-Terzetto n.7 "Cosa sento". Le Nozze di Figaro (Susanna, Basilio, Conte)
-Aria de concert "Mentre ti lascio, o figlia" KV513 for bass and orchestra.
-Quartetto "Non ti fidar, o misera" from Don Giovanni (Donna Anna, Donna Elvira, Don Ottavio, Don Giovanni)
-Terzetto "Soave sia il vento" from Così Fan Tutte (Fiordiligi, Dorabella, Don Alfonso)
J Haydn  
Symphony 71 in B flat (amb el pseudònim "Letter A").




Sala 3 de l'Auditori, Tete Montoliu, dimarts 22 nov, a les 19.00. Entrada gratuïta.


Comentari post concert.


El  professor Coppola va introduir molt convenientment el que anàvem a escoltar, recordant que els músics tocaven sense director, interactuant molt més entre ells per donar-se les entrades i seguir-se en les dinàmiques tan variades que proposen Mozart i Haydn. El grup va tocar ben coordinat i amb entusiasme, tot i que les cordes agudes no fan afilar prim en alguns moments. Les peces de Mozart, de gran dificultat sobretot per la soprano, van resultar correctes però no emocionants. Amb Haydn, l'orquestra va interpretar la història que Coppola havia inventat per les diferents veus, i se'n van sortir molt bé.
Al final, no es va cantar la peça de concert però vam tenir un bis, amb trama inclosa escenificada pel professor: el segon moviment de la simfonia nº 76, de Haydn.


La reflexió del Lorenzo Coppola, en un correctíssim català, sobre l'afectació de la crisi a la cultura i a la música, va ser molt clara. Hem de continuar escoltant música en directe, tots: pares, aficionats i sobretot els propis estudiants de música, que ahir no van ser massa presents, sent com era un concert de l'Esmuc.



9 comentarios:

  1. Seguro que estará muy bien, pero imposible. Pondré un anuncio

    ResponderEliminar
  2. Gracias por el anuncio, JL. Sobre il Coppola, no creo, podemos investigar. Sabemos que es un muy buen profe según el chipirón.

    ResponderEliminar
  3. Jo tampoc podré. Ho sento. Quant a Coppola tinc entés que tots provenen d'una mateixa família...fins i tot la periodista Sílvia Coppulo qye un dia va afirmar que el seu cognom era només una variació de Coppola.
    És tot el que puc modestament aportar sobre famiglie.

    ResponderEliminar
  4. Si puc, hi aniré. Gràcies per comunicar-ho.
    Una abraçada

    ResponderEliminar
  5. Ja té castanya el cognom Coppola, i que a sobre sigui d'una sola família. Glòria, algun dia ens haurem de saludar, potser al proper concert d'aquests jovenets.

    Josep, a veure si t'acostes amb la Glòria i et presento al Kalamaret, que tocarà demà.

    una abraçada!

    ResponderEliminar
  6. En línies generals va ser un bon concert, i el professor Coppola va demostrar que "viu" la música i que sap transmetre-la. Llàstima que no tothom tingui la sensibilitat necessària per saber-ho apreciar.
    Una abraçada

    ResponderEliminar
  7. Vaig atrafagada, Kalamar, per massa. M'ho perdo tot ultimament...
    Tens una Kalamaret artista? Oh! com m'agradaria escoltar-la.
    La meva, la Mortadal.leta, només canta. No em queixo, però.
    La música i la cultura en general, primer, hauria d'estar més a la bast de tothom i segona, que aquest tothom tingués interès. Ara per ara, ni els polítics de Catalunya.
    Abraçada per les dues.

    ResponderEliminar
  8. Al Kalamaret li va saber greu no saludar-te, Josep, a la propera no s'ha n'anirà. Ell va sortir molt content del concert, pels pocs dies d'assaig que van tenir.

    Mortadel.la,
    el meu nen (20 anyets!) toca un instrument que li tenim molta estima en aquest bloc. I la veu cantada, ja no diguem, el més bonic dels instruments! Amb la marea blava ja veurem què li passa a la música..

    ResponderEliminar