jueves, 28 de abril de 2011

Una altra llista


La Dolors em convida a col·laborar en un meme, proposant mitjançant You Tubes, les escenes MÉS...de les pel·lícules, cosa ben difícil de fer, perquè la memòria fa de les seves i només en alguns casos sabria què respondre. Necessito una empenteta vostra per refrescar-me. A aquesta llista manquen unes quantes escenes més, com les més vistoses, millor acompanyades amb música, el millor primer pla...no acabaríem mai. Faig una mica de trampa si us demano ajuda, gràcies per avançat!
  1. graciosa
  2. trista  alguna de l'home elefant
  3. alegre
  4. rara
  5. pertorbadora
  6. millor suspens
  7. aterradora
  8. romàntica  la de Blade Runner al piano
  9. agredolça
  10. diàleg discurs 12 homes sense pietat
  11. sense diàlegs  Temps Moderns
  12. baralla 
  13. ball   adoro Fred Astaire o conjunt de West Side Story
  14. començament
  15. mort
  16. fotografia el desert de Lawrence Arabia  amb l'horitzó del mar
  17. primer pla
  18. vistosa
  19. acompanyada de música clàssica  Clockwork Orange a la botiga,  Beethoven + W Carlos
  20. clímax
  21. dolenta Qualsevol de Mel Gibson
  22. de la Història   Si Kubrick hagués filmat Napoleó...
  23. eròtica  a la cuina de el cartero siempre..
  24. final

6 comentarios:

  1. En realitat no cal adjuntar el video, només esmentar la pel·li i explicar l'escena. El cas és que vaig tafanejar el "meme" d'un cinèfil i li vaig copiar la idea. Em sembla molt bé l'ampliació de la llista.

    ResponderEliminar
  2. baralla: Horizontes de grandeza
    final: Con faldas y a lo loco
    climax: Tierra de penumbras

    ResponderEliminar
  3. Dolors,
    la vaig a ampliar, ok. Dona'm més idees també.
    JL,
    Qué escena de Shadowlands?

    ResponderEliminar
  4. No recuerdo bien, una escena al final, creo que cuando sale la frase "El dolor de mañana forma parte de la felicidad de hoy" La verdad es que no sé si es propiamente un climax, pero en esa peli hay unos minutos de un patiment casi insufrible, lo más que he sentido en el cine.

    ResponderEliminar
  5. Sóc molt poc cinèfil, i la memòria pels noms no és, precisament, el meu fort, però a mi em va frapar molt i molt l'escena del tango entre Al Pacino i aquella noia, sorpresa, a qui li demana per ballar a la pel·lícula “Perfume de mujer”.

    Al Pacino fa tan rebé el paper d'una persona que s'ha tornat cega de gran!...

    Tot i que hi ha una petita falla en aquesta escena, i és que quan ell li pregunta al noi que li descrigui la pista, el noi li diu que l'orquestra és allà, i “allà”, per a una persona cega, no és enlloc.

    ResponderEliminar
  6. Les propostes: qualsevol escena de "La nit del caçador", única pel.licula del magnífic actor Charles Laugton. Per exemple la por que passen els nens protagonistes quan van solets en una petita barca pel riu i des de la riva el Robert Mitchium els persegueix entre les ombres fosques de la nit i els udols dels animals que els observen també aterrits.
    també m'agrada molt la tendresa de les escenes en les quals la actriu del cinema mut Lilian Gish que simbolitza el be en estat pur defensa als nensi els salva. La pel.licula m'encanta .

    ResponderEliminar