jueves, 29 de julio de 2010

collages nibelungs

La temporada wagneriana comença a l'estiu que és quan hi ha més temps per treballar en els collages. Són composicions senzilles on es juga amb les textures de bones fotografies de revistes. Tan simple com retallar i enganxar. Deixar que l'atzar s'hi fiqui em dóna sorpreses. I creure que estàs aprofitant material que anava al contenidor, també ajuda molt. Aquest cop provo amb format més gran (DinA4) i crec que el resultat pot ser més recarregat i arriscat alhora, però les formes respiren més bé.

A l'Or del fons del Rhin s'explica la naturalesa mineral de l'or i les seves propietats (maleabilitat, noblesa) i s'albira el perill de l'avarícia. Les aigües corren però deixen que l'or parli amb els seus reflexos.


El Nibelheim, la cova dels nibelungs esclaus, on tenen cura de l'or de les aigües del Rhin, el treballen i el van acumulant per l'Alberich. Un núvol de cendres puja, el mateix que serveix a Wotan i Loge per baixar al regne del nan.


Freia lliberada després de ser totalment coberta per l'or i l'elm. És el preu que ha de pagar Wotan per recuperar la juventut amb les pomes de la bella deesa captiva dels gegants.

La roca de foc, on reposa la walkíria Brünnhilde, adormida pel seu pare que la castiga per defensar a Siegmund. Loge ha encès al voltant un anell de foc que trapassarà Sigfried, el valent que encara no ha nascut.


A La forja, Sigfried reconstrueix l'espasa trencada entre cendres, malles, fum i brases. La feina és dura i repetitiva i alterna molts cops de martell, la calor sufocant i el refredament sobtat del temperat.

No hay comentarios:

Publicar un comentario