jueves, 29 de diciembre de 2011

Catmerata: concert de Nadal



CATmerata és un projecte creat recentment que suposa el llançament d’una interessant proposta en format d’orquestra de corda formada per joves músics d’entre 18 i 25 anys amb l’objectiu de donar vida musical al nostre país. Tenen la inquietud i les ganes de treballar a fons les grans obres del repertori per a aquest tipus de formació per poder-les oferir a diferents escenaris del territori català.
L'Orquestra Catmerata ofereix enguany un tradicional concert de Nadal organitzat per l'Escola de Música de Capellades amb joves músics d'orquestres de Catalunya, Espanya i Europa.




Tocaran a l'Església de Santa Maria de Manlleu el dia 29 de Desembre, a les 21.30 i a la sala Paper de Música de Capellades el dia 30, a les 9 del vespre.

Programa:
Durant la primera part interpretaran el conegut Concert número 3 de Brandenburg en sol major de J. S. Bach, i la Suite Holbert en sol major, op. 40, d'Edvard Grieg
A la segona part, els músics tocaran la Simfonia per a cordes núm. 10 en Si menor de F Mendelssohn, i la St. Paul's Suite núm. 2, op. 29, de G Holst.

Els membres de la formació són:



Violins: Sergi Puente, Bernat Prat, Christian Torres, Cèlia Johé, Ariadna Gabarrell, Ignasi Roca, Anna Urpina, Ernest Martínez
Violes: Ana I. Zambrano, Laura Erra, Agnès Mauri
Violoncels: Irma Bau, Oriol Prat, Ferran Bardolet
Contrabaix: Joan Cantallops

Alguns d'aquests músics presenten el projecte a partir del minut 9'10'':



Per obrir la gana, escoltem com comença aquesta joia de Grieg:


ACTUALITZACIÓ 31-12-11 post-concert:
Precisament aquesta peça va servir de bis per tancar una gran vetllada musical, en una sala privada de mida mitjana, de bons acabats i bona acústica, la Sala Paper de Música de Capellades, gairebé plena.
Els joves van tocar amb entusiasme i rigor el concert de Bach, el tercer moviment del qual, va sortir rodó.
Després vindria, per mi, el millor de la nit, la Suite de Grieg, interpretada amb sensiblitat i força, on destacaria uns molt emocionants moviments: el Praeludium i el Air.
S'acabà un breu descans i oferiren un correcte adagio i un millor allegro de la Simfonia per corda nº 10 de Mendelssohn, una peça que no és el millor del compositor. Per acabar, una original, folklòrica Suite de Holst, amb cunya Greenleaves inclosa, bailable i alegre, ideal per concloure un concert de gran nivell. La Catmerata ha començat andadura amb força i amb un programa exitós i valent. Tots els nostres millors desitjos per què continuï aquest gran projecte endavant. Felicitats!


Enllaç a la notícia del concert de Manlleu:
http://el9tv.xiptv.cat/embed/43149?width=348&iframe_width=370&share&height=196&iframe_height=242#.Tv8wdPGSk88.facebook


i fotos del concert de Capellades:




5 comentarios:

  1. Llarga vida a la CATmerata!! Els desitjo molt exit.

    ResponderEliminar
  2. Acabei de encontrar este seu interessante blog e registei-me como um seu seguidor.
    Como temos interesses em comum, convido-o a seguir também o nosso blog “Fanatticos da Opera / Opera Fanatics”:
    http://www.fanaticosdaopera.blogspot.com/
    Saudações de Portugal

    ResponderEliminar
  3. Aquesta nit, l'estrena. Demà hi anem nosaltres, Mies, esperem que vagi molt bé!

    ResponderEliminar
  4. Bienvenido fanatico1! Acabo de ver el suyo y me interesa mucho, saludos desde Barcelona.

    ResponderEliminar
  5. Manlleu m'agafa massa lluny i a Capellades potser si que ens hi podem apropar, en qualsevol cas, llarga vida a aquesta colla d'emprenedors musicals i BON ANY

    ResponderEliminar