miércoles, 15 de enero de 2014

Mitjans catalans



En moltes ocasions em queixo de la falta de pluralisme a la tv i ràdio públiques catalanes. No em val dir que fora tenim la contrapartida. És necessari que aquí siguem més oberts a totes les opinions en una qüestió tan important com el futur del país.

Ara que tenim els nous TN a la nostra tele, demano: pluralitat informativa (avui escassa) i més notícies internacionals, molta cultura i fora el provincianisme de la cadena i el pes abrumador dels esports.

Vés que el dia 13/1/14 a la sala Bohigas de l'Ateneu es va fer aquesta interessant trobada, a la que no vaig poder assistir, tot i que marcada a l'agenda.

ELS MITJANS DE COMUNICACIÓ I LA INDEPENDÈNCIA   Intervenen: Joan Botella, professor de Ciència Política de la UAB; Salvador Cardús, professor de Sociologia de la UAB; Anna Sanz, professora de Dret de la UB, i Josep M. Vallès, professor de Ciència Política de la UAB. Organitzador: Associació d'Amics UAB, amb la col·laboració de l'Ateneu Barcelonès.






L'únic que defensa que els mitjans catalans són imparcials, o força, és el Salvador Cardús. Els altres semblen donar altres arguments més estudiats. Fragmentació, baixada de la qualitat, soroll, emoció i poc debat realment democràtic. M'hauria agradat un despeçament detallat  pels diferents mitjans de comunicació al nostre país. No hi va haver massa temps per ampliar.

S'agraeix molt a l'Ateneu l'esforç per la quantitat de converses i taules rodones plurals, de tota temàtica cultural, moltes d'aquestes, obertes a tothom.

Actualització 26/01: afegim l'article de S Redón. Bon complement,  L’esperit democràtic del país es veu amenaçat per aquesta mena de males pràctiques. No és alarmisme, és una denúncia raonada i legítima que hauria de fer reflexionar els independentistes. La reacció més habitual que he trobat quan algú ha posat sobre la taula arguments semblants als meus ha estat la de “i tu més”.


6 comentarios:

  1. El que és curiós és que no hi ha cap mitjà de comunicació que sigui imparcial. Valdria la pena que cadascú digués obertament quina filiació té com es feia en època de la República i ja està.

    Però això que uns s'acusin als altres d'imparcials és lamentable...

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. al manco a tv3 podrien honorar-se i fer taules més plurals perquè no ho són gens.

      Eliminar
  2. Cap esperança, amiga, cap esperança que els mitjans siguin imparcials, estan en mans dels que manen i quan es van poder fer canvis no es va canviar res, es va deixar, dintre la corporació, la "caspa" que havía proliferat i cobrat duran el pujolisme. Hi ha consignes, els mitjans pùblics estan manipulats i que ningú em demani que ho demostri, no estic per a perdre el temps en demostrar el que és evident, hi ha consignes polítiques, idiomàtiques i de continguts, que arriben a extrems inimaginables per a una mentalitat d'una persona de bona voluntat. No em crec res i crec que això no té remei.
    Salut
    Francesc Cornadó

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Trobo, Francesc , que ara és tan descarat, que ni fan l'esforç de dissimular.

      Eliminar
  3. Imparcialitat als mitjans de comunicació quasi impossible, estan sota la llei de "qui paga, mana". Tot i així, considero que TV3 és de les menys parcials (al menys de les públiques).
    Salutacions.
    Jordi Medallo

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. és fàcil ser una mica més imparcial que les altres públiques, però darrerament, amb el tema indepe, ho haurien de ser moooolt més, en particular en tertúlies, algunes de qualitat discutible..

      Eliminar