lunes, 29 de julio de 2013

Escolta, Escola



Quan els nois no saben atendre durant una estona i l'escola catalana s'entesta en posar mòbils i portàtils a les aules multiracons per aprendre a aprendre a base de minicontinguts, no sabran llegir amb calma, ni aprendran, ni educaran les emocions. Si a sobre, això de tot amb les TIC, ho defensa en Sala i Martín, tothom s'ho creu. Com també ens creiem a les autoritats que, amb molta solemnitat, parlen de l'èxit dels catalans a la selectivitat. Es pot fer una ullada als exàmens, per exemple, de castellà o disseny. No cal haver estudiat massa per treure una bona nota.

Els docents, malgrat tot, hem de lluitar per la intel·ligència, l'excel·lència i la llibertat dels alumnes. La tova pedagogia de les darreres dècades ja ha fet prou mal. Gregorio Luri fa un toc d'atenció amb els seus llibres i les seves intervencions a la ràdio pública:


 

4 comentarios:

  1. Que un argument el defensi Sala-Martín, un tipus que es vesteix amb menys gust que el pallasso de Micolor, acostuma a ser per mi prou motiu per no compartir-lo. D'altra banda la introducció de les TIC a l'aula va semblar més una operació comercial del sector informàtic (en un moment en què encara ens creiem rics) que no pas un plantejament pedagògic... país!!!

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. A mi em preocupa molt més el clamor popular a favor de les seves tesis ultraliberals que escampa a tots els mitjans que la seva fatxenda, sempre dient que als USA ensenyen tan bé..els de Samsung estan fent-se d'or amb els seus notebook.

      Eliminar
  2. Anem llestos! I això sí, els professors són els fiscalitzats!

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. És que tenim part de culpa de la baixada de nivell. Molts apliquen allò de ja els suspendrà la vida, perillós.

      Eliminar