martes, 12 de junio de 2012

lectures (2)

Els mòduls quadrats sempre funcionen: tot s'ajusta amb ordre i equilibri si els agrupem i al mateix temps podem jugar amb les unitats soltes. Així de bé s'ho passen les xifres i lletres cúbiques que han dissenyat Eva Alessandrini i Roberto Saporiti per emmagatzemar llibres, cds, dvds, etc. El dubte està en aprofitar la biblioteca-tipografia (*) per ordenar alfabèticament o per gèneres i temes: necessitaria 7 lletres per guardar NOVELAS, 4 per ARTE, 12 per ARQUITECTURA, vaja, que crec que reorganitzaria molt bé el meu caos i no em sobrarien forats. Una pijadeta la mar de vistosa i funcional, que combina llibres en vertical i horitzontal i que trenca la monotonia gràcies als pals i ulls de les lletres. Només una pega: què passa si tinc uns quants volums el llom dels quals és blanc i del gruix de les baldes? perdríem la llegibilitat del mòdul.




El fons negre, el més adient per si queden espais lliures, es pot canviar per altres acabats. A casa faria joc amb el mobles de tot estil degut a la neutralitat del conjunt.



Malgrat l'avenç dels e-book, encara hi ha joves que s'entesten en dissenyar prestatges. S'ha de dir que poques novetats interessants es presenten i cada vegada més, el que s'emmagatzema són objectes de tota mena i no llibres. Per més dissenys, aquí.

* aquesta s'assembla molt a la tipografia POCA d'un dissenyador català de qui no recordo ni trobo el nom.

9 comentarios:

  1. ¡¡¡¡ME ENCANTA!!!!
    Eso sí, tiene que ser complicadísimo encajar los libros en esos espacios. Ya cuesta en una normal, imagina en una irregular.

    ResponderEliminar
  2. De todos modos, puede que sea más barato customizar la de Ikea pidiendo ayuda a algún amigo carpintero.

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Marga, no veo módulos cuadrados con estas medidas de la casa sueca. Aquí la gracia está en ver como se soportan las baldas interiores directamente con el fondo del cajón.

      Eliminar
  3. La convivència de llibres amb altres objectes a les estanteries em sembla bé, i diria que estèticament no molesta. No sabem si els e-book arraconaran gaire els llibres (de moment sembla que només s'ha "traslladat" un 3% dels clients), però si deixen lloc es pot acupar amb qualsevol cosa, els llibres són molt tolerants i permeten la cohabitació.
    Jo sóc molt poc de pijades (tinc els leus llibres en estanteries de meccano), però aquesta possibilitat d'apilar els llibres en diferents posicions m'ha agradat.

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. a part de bonica, aquesta manera d'acumular és flexible, ja que podríem entaforar llibres de tot format amb cds i altres. La solució meccano és resistent, barata i molt lleugera (el meu home em va fer una luminària de peu la mar de resultona amb el meccano de joguina)
      El llibre és un bitxo tolerant però força cochino amb la de pols que acumula i bestioles que atrau.

      Eliminar
  4. Jo no sóc prou ordenada per mantenir els llibres entaforats en belles prestatgeries que me'ls fan intocables. M'agraden els dissenys que proposes i en percebo l'harmonia però, tornant a parlar de mi, de moment m'estic conformant amb una prestatgeria impersonal on, segons quins llibres estimats, tinc a l'abast de la ma dreta sense deixar l'ordinador. No sé que faran les joves generacions però jo que també tinc un llibre electrònic, no em resigno a prescindir de l'esperit i l'embalum d'un volum arran de pit.
    Salutacions, Kalamar de guapa!

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Guanyaran les tauletes tipus i-pad quan siguin també bons e-books, per golejada: La de cel·lulosa que estalviem, pols i m3! Ara, uns quants tindrem una petita biblioteca dels amats, guixats i potser dedicats.

      Eliminar
  5. kalamar (i companyia), no sé si coneixes
    Bookshelf Porn
    , però si no tens res millor a fer, aquí hi passaràs una bona estona.

    Opino com el Lluís: els llibres tenen una gran capacitat de cohabitació i m'agrada posar-hi objectes que entorpeixin agafar els llibres amb comoditat. És un exercici que et permet valorar la utilitat de molts dels gadgets que acumulem.

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Ja m'he fet seguidora de la fantàstica bbokshelf porn aquesta, que vaja nom per fer-se visible al web!
      Gadgets i llibres que guardem no sé per què.. a quants no els hi fem ni farem cas en tota la vida? de vegades penso que ho haria de llençar tot i enterrar la meva semihistòria lectora, que jo tiro molt de biblio pública.

      Eliminar