lunes, 24 de julio de 2017

Ramon Casas a Palma

La mostra al Caixafòrum de Palma és una versió reduïda de la de Madrid, amb 88 obres de tot format i tècnica per explicar el canvi de segle i la modernitat de Casas. Moltes d'elles, en ser de col·leccions privades les veien per primer cop i ens confirma el mestratge del català en gèneres de retrat i grups amb l'evident ajuda de la fotografia (que no s'ensenya) i la seva permeabilitat a tota corrent europea del moment.
Sobta la predilecció per temes populars com toreros i majas, en especial un brillant paisatge de plaça de toros, ple a vessar. També atrau la selecció d'atrevits nus blancs amb uns escorços ben complicats, com aquestes Flores deshojadas:


Dues Júlies malcarades, en verds i grocs saturats fan de bon i mític final de la visita, que podeu fer fins finals d'octubre. Ramon Casas i la modernitat anhelada, una expo inèdita amb poquíssim públic i un fred que pela.

2 comentarios:

  1. La vam veure aquest hivern a Sitges, al Maricel i la vaig trobar molt completa: a més de pintures i dibuixos hi havia moltes fotografies que contextualitzaven molt el pintor i l'època. També hi havia moltes coses d'en Rusiñol del Cau Ferrat. No sé si a Palma hi ha exactament el mateix.
    Acabava amb una petita Marina preciosa

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. poques fotos a Palma: les del garrote vil, tremendes, i ells dos amb cotxe nou. És un recorregut molt variat de Casas.

      Eliminar