lunes, 29 de abril de 2013

A flor de pell (1)





En un dels dies més freds d'un hivern gèlid, un grup de porcs espins es va refugiar en un cau. Volent aprofitar l'escalfor dels seus cossos, es van arreplegar tan precipitadament que es van clavar les seves pues afilades. Van separar-se astorats, planyent-se del mal que havien trobat en la seva recerca del bé comú. Però una vegada separats, la tremolor els anava acostant prudentment els uns als altres fins que van aprendre a dominar la proximitat justa, amb què gaudien d'una escalfor respectuosa amb la privacitat de cadascú.
L'autor d'aquesta faula és el filòsof alemany Arthur Schopenhauer. La seva conclusió és que mentre el desig de companyia impulsa els homes a buscar-se els uns als altres, inevitablement els seus nombrosos defectes tornen a separar-los.

Així comença l'última columna de l'amic Gregorio Luri al diari Ara Premium, al que he pogut accedir via FB. M'han vingut moltes ganes de compartir-ho: un desig de buscar-vos i que us punxi una miqueta.

4 comentarios:

  1. Sempre ve de gust llegir el senyor Luri.

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. i seguir el seu bloc, també. No sabia que el Gregorio Luri col·laborés a l'Ara, ho he descobert a travès dels de l'Hora del Lector.

      Eliminar
  2. La idea està bé. No m'han donat accés a l'article. Ja ho he provat, ja.

    ResponderEliminar