Juan Fdez "el Labrador": Racimos (1630) |
Al supermercat no he trobat un raïm massa exhuberant. Els grans eren de calibre petit i una mica ressecs. Clar que ja no és temps de verema, però unes perles com les de les pintures ens haguéssin il·luminat la nit i els desitjos foren millor acompanyats. El grapat de raïm de la dreta em recorda al que menjàvem amb la família grega, voluminós, dolç i de petita llavor. Els de l'esquerra, als de Mallorca, rodons i melosos.
Juan de Espinosa bodegón ochavado (1646) |
Avui celebrarem la revetlla amb els grans escarransits i una mica de cava enyorant la família escampada per la vella i empobrida Europa. Afegirem magranes, pomes i fruits secs per construir un bodegó, i així potser llueixen com gotetes. Els menjarem agraïts de l'any que marxa i amb una certa melangia, en mig d'una nit d'esperit joiós. Com la del nen Jesús que amb cura arrenca el gra qui li ofereix un sant Joanet a l'abric d'un mantell de color vi, que toca festa i xerinola.
Al fons de la mar també es beu ví? Jo pensava que això només ho feien "los peces en el río".
ResponderEliminar¡Feliç 2013!
y vuelven a beber! si veiessis com les gasta el Posidó amb el Bacus. Bon brindis i bon 2013, Titus!
EliminarFeliç 2013! Bona Cala i millor Mar. :)
ResponderEliminarMolta música i lletra, amic Vicicle, que et seguirem des del mar, faci tempesta o calma xixa. Bon 13!
EliminarA Cranach también le ha salido un niño con una microcara ladeada que da pena. ¿No habrá sido restaurado por aquella?
ResponderEliminarBuen año, familia kalamar!
Ay JL, no me toques a Cranach que es de mis favoritos, son muy características sus megalofrentes. Buen 13!
EliminarBonaninou! com diem a la meva família (i com ens va ensenyar Salvador Espriu)
ResponderEliminarbonaniou tingui vostè i el sr bou!
EliminarJo fa anys que el raïm me'l menjo en almívar :)
ResponderEliminarBons any, kalamar!
eeecs, en almívar? jo me'ls vaig menjar pelaets i despinyonats a fi de no saturar la gola. Després un bon cava. Bon any13!
Eliminar¡¡¡Feliz año nuevo!!! Las uvas de los dos bodegones son tan apetitosas que apetece alargar la mano y zamparse un racimo entero.
ResponderEliminarfeliz año, Marga. ¿cómo fue por León? esperamos noticias tuyas!
Eliminar