jueves, 3 de enero de 2013

10 pops (1)

Amb els meus deu tentacles me'n portaria a la famosa illa de la fi del món, segurament Mallorca, quan em jubili al 67 o més, deu tonades pop deixant amb penes unes quantes més. De seguida s'esbrina quina és la promoció a la que pertanyo i quins gustos, força comercials hem de dir,  gastàvem.



Què fa que siguin aquestes i no unes altres? la coincidència, les amigues, la família, l'atzar, les atraccions de la fira del Ram i la ràdio. Deixant de banda l'òpera JC superstar, un musical insuperable, començaria per la número 1, que no vol dir la millor cançó. Qui m'havia de dir que aquest tros de peça rapera, gènere que més endavant he odiat fins a l'extrem, es ficaria fins al moll de l'os? És que té uns baixos i una ballera i un text de 3000 paraules.. no s'entenia un borrall. Era un alè d'aire fresc que portà el meu germà, després de posar-nos al tocata, dia sí dia també, el disc tan disco que regalava La Caixa dels Boney M!




Té molt de funky, disco, hip hop, durava un quart d'hora, perfectament suportable pels de casa. El Rapper's Delight dels Sugarhill Gang, arrassà al 79. No era la primera peça rapera però sí la que va popularitzar l'onada de música negra que sortia del Bronx.



Les Ketchup van fer una burla de la cançó amb el seu "Aserejé" (2002), que venia a ser la traducció cutrefonètica del començament del Rapper's i a sobre van tenir més èxit comercial.



I said a hip hop the hippie the hippie
Aserejé ja de jé de jebe
to the hip hip hop, a you don't stop
tu de jebere sebiunouva
the rock it to the bang bang boogie say up jumped the boogie
majabi an de bugui
to the rhythm of the boogie, the beat
an de buididipí

**I aquí la curiosa història de la cançó explicada pel productor de funk i compositor de Good Times, Nile Rodgers, (notareu que els baixos i alguns acords són clavadets):

9 comentarios:

  1. De moment, la primera no la coneixia, i per tant tampoc la relació amb "Aserejé". Això de la música és molt personal... així que et diré que aquesta no me l'enduria enlloc.

    Continuo atent a la pantalla...

    ResponderEliminar
  2. no la vas sentir mai? si va ser un bombasso! bé, amb 12 anys, aquesta em va pegar fort. :D

    ResponderEliminar
  3. Tampoco yo la había escuchado nunca... aunque sí cosas parecidas. Al principio me parecia que iba a sonar el tema de Shaft, de unos años antes por lo que veo

    http://www.youtube.com/watch?v=2W1hOBhYTJ8

    Em cuanto a lo de Supertstar, comprendo que te pilló en una edad difícil ;-) , pero lo de insuperable no lo repetirás delante de West Side Story, supingo

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Supingo, porque aún me estaba recuperando del respingo

      Eliminar
    2. JL; WSS es para mí música clásica, otra dimensión, ni rock ni pop. Muy guay y sexy este Shaft, bastante anterior, demasiado sinfónico, me recuerda también a Barry White ;)

      Eliminar
  4. No me puedo creer que no la hayan escuchado nunca, yo no sé la edad que tendría pero debía ser un crío y se escuchaba por todas partes. No me la llevaría a ningún sitio, creo que terminaría aborreciéndola.

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Bueno, lo puedo calcular, 13 años tenía, uno más que tú, kalamar.

      Eliminar
    2. Reconozco que no es un temazo, pero chico, hizo mella. Menos mal que mi padrino empezó a explicarme historias de Walhallas y dioses para compensar, ;)

      Eliminar
    3. En la vida... bueno: al menos en algunas vidas hay unos años en los que se está pendiente de otras cosas.

      Eliminar