jueves, 15 de septiembre de 2011

abonando 3

El MET fa una aposta valenta amb The Enchanted Island a partir de la barreja de personatges i situacions de dues obres de Shakespeare, A Midsummer Night’s Dream i The Tempest, amb músiques de l'òpera barroca i cantates de Haendel, Vivaldi, Rameau, i altres. S'encarrega del nou libreto, transformant i fent rimar el text, Jeremy Sams i ens la canten David Daniels, Joyce DiDonato, Plácido Domingo i Danielle de Niese. Jo espero que no es tracti d'un compendi de hits barrocs sino d'una selecció acurada i variada que doni sentit al nou text.

  Fer un pastiche de diferents àries per crear una nova òpera es va posar de moda al segle XVIII.  A la producció que veurem dia 21 de gener trobarem, per exemple, l'obertura d'Alcina i l'ària ah ch'infelice sempre (delícies que recordem aquí sota). Barroquíssims semblen les escenes i els vestits, que podrem admirar de ben a prop gràcies als primers plans que ens brindarà l'emissió en HD del Met. Tornarem a veure a Plàcido cantant repertori poc adient per ell, en el paper d'un majestuós Neptú.


 



  El director William Christie i llibretista J Sams ens expliquem com han donat vida a aquest pasticcio amb imatges intercalades dels sets, plens d'arrels i criatures fantàstiques. De moment el projecte sembla molt interessant..






3 comentarios:

  1. L'experiment pot ser la bomba, en tots els amplis sentits del terme.
    Hem de suposar que amb la gent de nivell que hi ha pel mig, la cosa serà quelcom més que un "pasticcio" interessant.
    Tot i que serà una escudella barrejada que Déu ni do.

    ResponderEliminar
  2. Esperem que hi hagi carn filosa. (estic economitzant termes)

    ResponderEliminar
  3. i l'important, que els sabors quedin ben barrejats i el brou, equilibrat.

    ResponderEliminar