miércoles, 25 de agosto de 2010

El Triangle BCN-PMI-VLN

El CCCB ens presenta una expo sobre les tres ciutats, Barcelona, València, Palma, on resalta els punts en comú i els divergents tenint en compte el seu urbanisme i la seva gent.
Conté informacions molt interessants que demostren que les tres són germanes de sang, en les muralles, el gòtic mediterrani, els primers creixements o les llengües, encara que noto a faltar una mica més de la història comuna. Es destaca també amb ironia la part més kitsch amb els souvenirs i elements de la cultura popular:



Palma, la meva ciutat natal, no és comparable avui amb les altres dues. El paisatge humà se sembla, com a gairebé a totes les ciutats, però no ha tingut un desenvolupament arquitectònic tan vistós ni fastuós, gràcies a Déu! Barcelona i València han construït monstres cridaners per consolidar la seva marca, tot i que Palma també ho intenta amb el fallit Calatravesc experiment de l'òpera al moll. (foto de sota)


La cuitat lletja comuna es representa per les imatges dels botellons, la grolleria als camps de futbol, el fons brut de la seva línia costanera i la corrupció política-immobiliària, avui d'actualitat.
El millor, les propostes optimistes de futur per les 3 ciutats quan la mar hagi fet desaperèixer part del seu territori. Llàstima que aquest espai no sigui ampliat per més propostes enginyoses.

No hay comentarios:

Publicar un comentario