sábado, 1 de junio de 2013

L'arquitecte de la felicitat



Des dels primers projectes, Le Corbusier ens parla de viure amb la natura, amb humanisme, amb tecnologia i amb els nens. Aquest documental excepcional conté una entrevista amb el mestre i unes precioses imatges de criatures al terrat de l'Unité d'Habitation de Marsella, que si Wotan vol, visitaré aquest estiu quan vagi a veure al kalamarcet al Festival de Aix-en-Provence.


La llicó de LC de recuperar al terrat el que hem robat al terra en aixecar un bloc de pisos, poques vegades la veiem a la pràctica. Quan podrem fer dels nostres terrats uns espais de vida en comú, assolellada i ajardinada? Les màquines d'aire condicionat, plaques solars i estenedors (què pràctics són) se'ns han menjat aquesta valuosa superfície.



Le Corbusier, l'architecte du bonheur 1957... per fonds-ancien

Video trobat al blog Tocho8.

4 comentarios:

  1. Vaig tenir l'ocasió de visitar l'Unité, fa molts anys, llavors era estudiant i em va agradar molt. Inclús vaig tenir l'oportunitat d'entrar en un dels apartaments, llavors no es podia, i et puc dir que en vaig sortir impressionat, poques vegades l'arquitectura moderna m'ha produït tan bona impressió.
    Salut
    Francesc Cornadó

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Espero poder anar, ben poc he vist del Corbu en directe, és el meu favorit.

      Eliminar
  2. Això sí que serà anar a fer pelegrinatge. Espero que quan tornis ens il·lustris amb imatges i emocions.

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. LC m'arriba molt al fons, des de la seva sincera arquitectura, les escultures policromades, el seu posat, les pintures, escrits. El geni i moltíssima bona feina.

      Eliminar