sábado, 8 de junio de 2013

Realisme Màgic



Elements sobrenaturals surten dels discursos emotius i encesos de l'entorn del Barça, de la propaganda nacionalista i dels experts en catalanisme i espanyolisme. La cojuntura ho posa fàcil i els polítics d'aquí i d'allà ens empatxen de sentimentalismes en lloc de arribar a acords tan urgents avui. Hi ha qui creu, com S. Cardús, que la llei Wert no s'aplicarà perquè ja hi serem lluny, fora de l'estat espanyol (tinc l'esperança que no s'aplicarà perquè en Rajoy avançarà eleccions abans d'hora, que la situació espanyola és insostenible).



Moltes imatges desdibuixen les fronteres entre somni i realitat, han calat fortament i el jovent ja és el grup més rellevant en l'empenta soberanista. Donant per descomptat que ha d'existir el dret democràtic a decidir, la patacada potser descomunal en veure que la il·lusió s'esfuma, primer perquè no tenim una classe política amb prou categoria per portar en condicions el procés amb una Europa que es desentén i d'altra banda, la suposada majoria no és gaire clara.

Tots dos bàndols fan els possibles per confondre i crear atmòsferes de somni o malson. Ja han començat a identificar la senyera amb el que és més que un club, el que té poders suprafutbolístics i aconsegueix vestir ridiculament al conqueridor de les Amèriques i recuperar el projecte de Foster,  gran caçola encesa de flames catalanes i blaugranes del més que un estadi. L'equipament servirà dia 29 per fer el concert de la Llibertat on l'OBC, institució pública que ens representa a tots, interpretarà no sé quin repertori que ajudi a exaltar els instints i la fantasia.




11 comentarios:

  1. Tot són cortines de fum per distreure l'atenció del que és veritablement important: el model d'estat, el model econòmic, el model social. Ja podem guanyar lligues i referèndums que si no canviem el sistema continuarem sent igual de miserables.

    Val la pena llegir l'entrevista d'avui a "El Periódico" a Muñoz Molina.

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Totalment d'acord.
      No l'he comprat eP, Enric, i on line està tallat, demà sense falta, miraré de llegir-lo al cole, que el rebem junt amb tres diaris més (els regalen a les escoles!)

      Eliminar
  2. Jo també crec que es bàsic el model d'estat, l'econòmic i el social. Cal anar pas a pas, primer la consulta i si surt marxar d'on som, ja establirem els nostres models. Crec que tot i ser difícils els canvis, son més factibles fer-los Catalunya que a Espanya. Parlar de prioritzar models i altres coses, son excuses per a no parlar (perquè no interessa) del que està passant a Catalunya.

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Josep, jo no tinc res en contra que es faci la consulta i que surti el que hagi de sortir, al contrari: en tenim tot el dret. Però sí que demano que vagi acompanyada del discurs polític necessari perquè sapiguem que qui defensa un estat propi té unes propostes concretes, un model social i econòmic viable i just. Jo, amb independència i control fiscal no en tinc prou si tot a de continuar igual. Si s'explicitesin aquests models seria molt més fàcil convèncer el ciutadà. Que ningú ho faci em sembla sospitós com a mínim de manca de criteri i fins i tot diria que de capacitat.

      Eliminar
    2. Anava a dir el mateix que l'Enric, Josep, i a més afegiria que de pas, ens expliquin bé les balances fiscals perquè no hi ha qui s'aclari segons com es fan els comptes. On hem tingut competències, com ara les educatives, aquí ho hem fet encara pitjor. Jo tinc por dels polítics d'aquí, i molta.
      Ara, parlar i votar i el que calgui sempre i quan les propostes siguin ben clares i si pot ser revolucionàries en més àmbits.

      Eliminar
  3. A mi em fa mal veure la senyera amb el Qatar al pit... El Barça pot ser més que un club però no hauria de fer el ridícul i el que és pitjor, fer-nos fer el ridícul perquè s'autoatorga una càrrega moral que no té contractant en Neymar pel preu que ho fa!

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. ai Galde, fa temps que en moltes coses el Barça demostra pèssim gust.

      Eliminar
  4. Te aplaudo con ocho tentáculos. De acuerdo en todo: el derecho a decidir me parece algo incuestionable, pero antes de que nos hagan escoger, saber qué estamos escogiendo realmente. Nos lo pintan todo color de rosa cuando probablemente, con estas lumbreras que tenemos como políticos, seguiremos en el negro más profundo.

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. a mi me dan ganas de largarme a otro país, entre los cafres del centro y los confunders de aquí, para salir pitando.

      Eliminar
  5. Quin ridícul! No té sort Colom. Gens. Si sapigués que la seva plaça a la capital del reino és motiu de patriotisme tronat, i que un monument seu a la capital del principat és motiu d'escarni públic, no tendría, de cap de les maneres, cap dubte en declarar, sigui o no sigui veritat, que ell és de...Gènova!

    Josep Olivé

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Haha, molt bona aquesta germanadat patriotera Bcn-Madrid, no hi havia pensat!

      Eliminar