miércoles, 30 de enero de 2013

Hasta la coronilla


 “La persona del Rey es inviolable y no está sujeta a responsabilidad.” Lo dice nuestra consensuada e intocable Constitución. Y así nos va. La prensa ha mantenido durante la débil democracia española un pacto de silencio en los asuntos monárquicos. Todo para que la nación no se rompa.

 La prensa rosa se hace de oro con las entrada de las infantitas al cole y la amarilla no dice ni mú. Mientras, el rey, que entró con lo puesto, se ha hecho un importante patrimonio de origen petroárabe, inmobiliario y de amistades con la cúpula económica. Nos venden que es una figura neutral, que salvó a España durante el golpe, que es muy campechano (es decir, que no lee nada y habla todo el día), gran deportista y cazador (o de cómo combatir el aburrimiento) y muy gentil con las mujeres (..).

Los mallorquines se han movido un poco. Jueces levantan el asunto del Palma Arena, Noos e implican al duque de Palma, el empalmado. Después de tanta generosidad en las islas, que si yate gratis, que si palacio de Marivent para sus majestades, regatas reales..y mira cómo nos tratan. Tan mal como JCI con el pobre chófer que recibió de tan alta mano, un cachiporrazo.

Suerte que los polacos se atreven a caricaturizarlo:



TV3 - Polònia - Renunciar a una infanta por TV3


¿Va a abdicar en su hijo que hoy cumple 45? No creo, está el asunto muy turbio para el heredero. Ni tampoco nos dejarán decidir en referéndum por la Tercera. 

16 comentarios:

  1. Deu ser així realment? Pot ser una meetàfora però molt real d'aquesta realesa que cada cop té més problemes. Veurem, crec que és el dia 23, quan declarin Urdanga, Revenga i Cristina ja, clarament, imputabler.
    Salut, Kalamar!

    ResponderEliminar
  2. la gent cercant menjar als contenidors i ells malgastant a tort i a dret, guillotina ja.

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Ells i molts més. Com diu el JL, todo es sobrecogedor. Guillotina a tota aquesta màfia.

      Eliminar
  3. És pensar en la monarquia i encendre'm, però jo de moment no vull l'abdicació de Juan Carlos I "el Campechano" en el seu fill. El primer ja està prou podrit i cada cop menys creuen les bondats que han esbombat sobre ell i que ell mateix ha desfet a força de arrogància, prepotència i no saber deixar el pardaleta la gàbia. Si abdiqués tot serien elogis cap al nou príncep. Però certament el tema cansa. D'entrada soscava el sentit comú del sagrat text constitucional. De fet hi ha historiadors que sospitem que la Constitució Espanyola data del Big Bang, i és una de les raons que la explica l’aparició de la vida intel•ligent al planeta Terra. Però la monarquia fa entrar en contradicció dos articles de la Carta Magna: si tots els espanyols són iguals davant la llei, per què el cap de l'estat només pot procedir d'una família amb nom de beguda alcohòlica?.
    A més és molt patètic el discurs de la monarquia moderna. És com si a una diligència li posem mp3 i aire condicionat, no per això transformarem en modern un mitja de transport obsolet. No per permetre que els prínceps es casin amb qui volen modernitzarem la institució.
    Però potser és el que toca, si el país està ple de xoriços potser s'escau que el cap de l'estat sigui també un gran xoriço.

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. si, Alex, necessitem un reset i un Bing Bang, que no ens parlin de regeneració, ja no és possible.

      Eliminar
  4. La corona que surt a la foto la té embargada.
    Salut

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Doncs sembla un pastisset de colorants i al Campy no li acaba de fer el pes. Salut!

      Eliminar
  5. Però els reis no eren els pares?

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. ssssshhhhhh! que aquí hi ha visites en horari infantil! Visca els reis d'Orient, que al menys eren savis.

      Eliminar
  6. Mira, t'ho diré sense embuts.
    República i catalana, m'ha quedat curt però entenedor.
    Ja s'ho faran!.
    I la república catalana neta i polida, prohibit tenir estores per amagar-hi la merda, abans haurem tingut que treure la pols, desinfectar, fregar i establir un rigorós règim de neteja, cada setmana dissabte.
    Per suposat que haurem de fer plegar a molts abans i quan dic plegar, és plegar com cal, i si han de seure al banc dels acusats i seuran i si han de seure per sempre més al banc dels aturats, també.
    Els reis estan molt bé el 5 de gener, a les cartes i a l'òpera, és clar.
    Petons

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. I després la prova del cotó, cada setmana. Volem una República des des zero, plena de música i cultura.

      Eliminar
  7. Llàstima que 'el Empalmado' no arribi al tron, perquè aquest renom lluïria molt a la col·lecció d'il·lustres.

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Millor la col·le a una vitrina, massa ha durat. O que se'n vagin amb Constantino & family, que siguin ells ara els hospitalaris: han gorrejat massa a Marivent.

      Eliminar
  8. Es cierto que el Rey ha tenido un gran blindaje mediático pero esto se acaba. Ya no son todo rumores, incluso la prensa rosa publica fotos, nombre y apellidos de su amante pero es lógico ¿Qué vende más números? ¿ Una crónica sobre Corinne -"la otra"- o la enésima foto familiar frente al Palacio de Miravent? Y encima el En -Palma-do ahora se nos hace humorista. Saludos. Borgo.

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Creo que de ello se ha encargado la prensa amarillenta que la rosa sigue tan discreta; los mejores informadores, las revistas de humor, yo me enterado gracias al Jueves! a ver que cuecen con el empalmao
      salut, Borgo

      Eliminar