miércoles, 14 de marzo de 2012

OBC + ESMUC

L’orquestra de l’Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC) realitza la seva primera col·laboració amb l’OBC en la temporada oficial a L’Auditori. Es tracta d’un projecte engrescador que permet establir xarxes entre els estudiants i el món professional. Les dues formacions interpretaran un programa amb grans obres, com són la Simfonia núm. 38 de Mozart i la Simfonia núm. 5 de Xostakóvitx, dirigits per Pablo González, divendres 30 de març, a les 21.00, a la sala Pau Casals de l'Auditori de Bcn. 




Del llibret de la temporada:  L’obra de Xostakóvitx és una resposta oberta a les crítiques rebudes després de l’estrena de la seva excepcional òpera Lady Macbeth de Mtsensk. Amb fina ironia, l’autor hi deixa una forta empremta autobiogràfica en resposta a l’ambient d’opressió que infligia el règim de Stalin. Aquí la toca sencera la BBC SO, con Valeri Gergiev:




Mozart acaba la Simfonia núm. 38 “Praga” a Viena, malgrat que aquesta cèlebre simfonia s’estrenés a Praga. Tot i no comptar amb l’ús dels clarinets en els efectius orquestrals, l’obra revela la gran personalitat del Mozart més madur. Wiener Philharmoniker - Karl Böhm:




Espero que us apunteu al concert, no només pel magnífic repertori, sinó perquè crec que és una proposta molt interessant pels estudiants de música de grau superior i pels professors de l'orquestra, molts d'ells ensenyants a l'ESMUC. Llàstima que només toquin un dia! Aquí mateix deixarem la crítica el més objectiva possible d'una mare.




Es presentarà el concert dimecres 28 a les set de la tarda a l'espai 5 de l'Auditori. En parlen els dos directors de l'OBC i l'ESMUC.

2 comentarios:

  1. Em sap greu, però el dia 30 tenim un altra concert. Segur que hi haurà més ocasions, ja que aquesta experiència promet.
    Una abraçada

    ResponderEliminar
  2. Una altra vegada serà, Josep, i espero com dius, que repeteixin,
    una altra abraçada.

    ResponderEliminar