sábado, 23 de noviembre de 2013

I Robot



Quan he vist avui de matí, molt d'hora al metro, que una mare li donava un telèfon molt intel·ligent al seu infantó de bolquer, ell l'agafava encantat i amb el ditet anava fent coses a la lluminosa pantalla que no sé si jo sabria, amb els viatjants del voltant que anaven somrient per la proesa del marrec, m'ha agafat una pena tan sentida com la de Nostra Senyora dels Dolors.

A la tarda em trobo aquest significant i divertit vídeo i penso que no estem del tot perduts. El que sí puc certificar és que un molt alt percentatge d'adolescents són nomofòbics. Suposo que d'adults, també.



IDIOTS from BLR_VFX on Vimeo.

11 comentarios:

  1. No sé si t'ho creurás, però jo he vist pantalles per a gats, sí. L'animal, com els humans, va posant la poteta a la pantalla tàctil i s'encen un llum o surten pampallugues, el gat torna a posar la pota y s'ho mira amb posat de desconfiança, ara i torna i així anar fent, és ben cert allò de què "el què fa la mona, fa la persona".
    Salut
    Francesc Cornadó Estradé

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. i per a gossos? sempre he pensat que els gats són més espavilats, posen la petjada com a contrasenya i llestos.

      Eliminar
  2. Un divertit vídeo que reflecteix força bé el comportament acrític i gregari de la gent davant dels estímuls externs.

    ResponderEliminar
  3. Respuestas
    1. so do I, i me'n recordo de pas, d'un gran vinil d'Alan Parson's Project, l'Asimov no l'he llegit i la pel·li, un cagarruta.

      Eliminar
  4. Un vídeo tan divertit com cert. Cada cop és més freqüent veure com els pares li passen el mòbil al nen perquè s'entretingui i "no molesti", i jo porto una setmana amb un smartphone nou i encara no m'aclareixo.
    Asimov el recomano, sobretot la trilogia de La Fundació, i els contes dels robots: es llegeixen de forma molt fàcil i són entretinguts.

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. els tinc a la biblio del centre on treballo, una ullada demà mateix, merci, Alejandro.

      Eliminar
    2. Hola, Kalamar:

      Sóc el Rex / Regí del blog de Joaquim.

      No sabia que et dedicares a l'ensenyament. Jo sóc mestre. Quan vam tornar de les vacances de Nadal, els xiquets contaven el que els havien deixat els Reis d'orient. Em vaig quedar de pedra quan un xiquet de 3 anys va dir-me molt content: "Una tableta.". Jo ni use l'antic mòbil. M'he quedat a la Prehistòria.

      Fa unes setmanes vaig assitir a un curs de "noves tecnologies i educació". Tots els mestres portaven tablet excepte jo. Ens digueren que això és el futur, que ja podem oblidar-nos de l'ordinador i que la pissarra màgica, o siga, la whiteboard ja és obsoleta, quan no fa ni quatre dies que ens la van col-locar.

      Per a rematar la faena, a l'hora del pati els mestres que no el cuidàvem, coincidíem en la sala de professors i parlaven. Ara ja no es parla. Tothom amb la tablet fent no sé qué amb els dits.

      Assimov es va quedar curt.

      Salut i Wert dimissió.

      Rex

      rexvalrex@hotmai.com

      Eliminar
    3. hola Pep,
      jo no li faré fàstics a un ipad quan me'l regalin, serà qüestió de controlar el tema. És facil tenir addicció..nosaltres ho estem al pc, oi?

      Eliminar