miércoles, 16 de octubre de 2013

De cartells



Es veia a venir. Sabíem que amb CIU a les dues seus de la plaça Sant Jaume tindríem cultureta a canonades. Els fets ho confirmen. L'Ajuntament es nega a penjar banderoles de fotos tan bones com la que encapçala l'exposició del CCCB, no sigui dit que és massa espanyola. Diuen que no ho fan perquè la ciutat es va declarar antitaurina, sinó per no ser la guanyadora del World Press Photo. No serà que el torero borni ens recorda la taca que el Govern no ha netejat encara de l'ull perdut de l'Esther Quintana? No és una foto clarament antitaurina?

Però, ai!, després hem de suportar a la tieta pujolera que ens saluda a les andanes del metro, amb aquella carona de senyora rebé, perlada i emperifollada, amb moneder a l'ús per recaudar calerons de la campanya de loteria catalana. Havíem vist com jugava hàbilment en Fontcuberta amb el gegant de la Mercè i aquí, la cap grossa retro, de missa i beneficiència, està feliç de destinar els beneficis(?) a la infància catalana. Vergonyosa la proposta i el cartell, cutre amb ganes, un insult.

Amb raó la Teresa Crespo, Presidenta d'Entitats Catalanes d'Acció Social, es queixa: 

Cuando le piden que exprese a la Grossa un deseo responde que le gustaría vender muchos boletos para ayudar a muchos niños y niñas. Obviamente, todos compartimos la preocupación por la situación de muchísimas personas de nuestra sociedad y muy especialmente por la infancia, pero tal como se expresa es la plasmación evidente de la beneficencia del siglo pasado, centrada en ayudar a los pobres y si son niños mejor todavía porque dan más pena. Si seguimos por este camino, no tardaremos en volver a encontrar por nuestras calles mesas de recaudación con muchas señoras como la Grossa luciendo sus vestidos y sus joyas para ayudar al desvalido que conmemore el día de turno.



16 comentarios:

  1. M'agrada la foto i m'agrada el teu article.

    ResponderEliminar
  2. La Grossa s'assembla a la Cospedal.
    El torero deu ser dels verds-ecològics "traje de luces verde con hojitas de laurel"
    Salud
    Francesc Cornadó

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Té un aire, la Cospi envellida. El traje el trobo preciós. Salut, Francesc.

      Eliminar
  3. No puedo estar más de acuerdo... Todos los champús Head&Shoulders del mundo no serían suficientes para acabar con tanta caspa.

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. lo peor, la sombrita de la grossa, caspa y grasa, puaj.

      Eliminar
  4. Me parece una foto extraordinaria. No veo por qué la política se tiene que meter en estas cosas.

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. porque el Ayuntamiento paga todos los carteles de cultura, entre ellos los de los conciertos de los conservatorios que ayudan mucho a la promoción musical. Pero cuando hay España por enmedio, les sale alergia. Además no se han dado cuenta que es antitaurino.

      Eliminar
  5. És clara la diferència entre La Grossa i el torero i la Mercè. És la diferència entre la barroeria i la qualitat.

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Barroer i molt antiquat. Les andanes són plenes, una tortura, no penso gastar un duro en la loto aquesta.

      Eliminar
  6. La fotografia del torero és molt bona però, tal com dius, cal no crear enllaços mentals amb el què va passar a Esther Quintana.
    La imatge de la grossa s'apropa molt a la d'un tipus de dama molt corrent a Catalunya i que, amb gust o no, va sempre de vint-i-un botó així que em pregunto si s'autosatiritzen o no se n'han adonat de que, per culpa d'aquesta senyora, moltes altres es veuran burlades.

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Potser la capgrossa és una sàtira, però no crec que l'equip pensant de la Lotto vagi tant lluny. El que sí és clar: l'Ajuntament també practica la censura. Per què ha de canviar el cartell oficial del CCCB?

      Eliminar
  7. No em diguis que no seria encantador passejar pel passeig de Gràcia i la Diagonal saludant senyores lluint abrics de pell i pedreria fina?

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Per Nadal, en veiem i moltes. Però trobo incompatible la tieta aquesta tan bufona amb capgrossos de la cultura popular, queda penoset.

      Eliminar
  8. Josep Olivé

    Passo molts dies fora de Catalunya últimament i aquest dues coses ben provincianes se m'han escapat. Perquè provincià fins la mèdula és la retirada del poster del torero, i provincià fins avorrir és veure la Marta Ferrusola amb bolso i collaret fent publicitat molt més que subliminal. No anem bé, no. Entre això i els guies espirituals que ens han de portar a Ítaca (Calzadas, Solers, Bibianes i companyia) ho tenim clar. Però que molt clar. Jo cada vegada més.

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Josep, millor no ho pots explicar, estic amb tú. Estem a l'època Cultureta: castellers a tota hora, tertúlies barça, bufandes als concerts. Aquest Ítaca no és la que una s'imagina.

      Eliminar