martes, 28 de febrero de 2012

art al claustre


Si  una cosa és comuna a la majoria de docents és que a les reunions tenim tendència a gargotejar el full de l'ordre del dia, on acostumen a repetir-se, claustre rere claustre, els mateixos punts. S'escolta i dibuixa al mateix temps amb els bolis i pilots fins omplir la plana amb formes recargolades i plenes de decoracions.
Hi ha que són molt fidels als seus personatges i animals, altres fan variades formes vegetals i n'hi ha que demostren molta imaginació i no són necessàriament els profes de plàstica.



Pot semblar que fer aquests dibuixos és una forma d'expressar que l'avorriment és gran durant la celebració de la reunió, però resulta que és, a més de terapèutic, tota una demostració que s'està enfocant l'atenció al full alhora que es segueix amb interès el curs de la mateixa. Els faig, entre altres motius, per no mirar les cares ensopides dels companys, perquè sempre que puc faig gargots, perquè tinc les mans ocupades en lloc de tocar-me els cabells o fer altres gestos de maniàtica.


Hi ha qui diu que el resultat del dibuix explica molt de la persona, però depén en realitat de moltes variables com ara si un s'ha dedicat hores i hores.

M'agradaria publicar dibuixos vostres, amics de diferents professions, per comprovar si els tics es repeteixen. Si us ve de gust, me'ls envieu al meu correu, que podriem fer una bona feina de recerca conjunta.

Els que estan a l'apunt són trets del Google després d'escriure doodle during meetings. Sabeu que els Doodles són també els logos que encapçalen la pàgina de Google per celebrar efemèrides, i que tenen força gràcia, la majoria de vegades.




9 comentarios:

  1. Si que és veritat que tenim aquesta costum...jo més que tot quan estic parlant per telèfon.......El que no són és massa dignes de publicar

    ResponderEliminar
  2. Yo suelo hacer dibujos líneales y abstractos, van rondando por la mesa de trabajo durante algunas horas, a veces se les incorpora algún número de teléfono, terminan en la papelera, tampoco son muy dignos de publicar.

    ResponderEliminar
  3. Faig coses d'aquestes, sobretot tipogràfiques, però no sé si l'esforç per escanejare-les em compensarà.

    ResponderEliminar
  4. No en tinc el costum, però puc mirar de deixar-me anar, a veure què surt :) Tinc una reunió d'avaluació la setmana vinent.

    ResponderEliminar
  5. amics, entenc que us faci mandra escanejar-los els vostres gargots, però em sembla que sou molt vergonyossos..

    ResponderEliminar
  6. Yo ya no hago, unas veces porque voy con inalámbrico y otras no sé por qué, pero antes hacía caracoles y revueltas claramente psicóticas y ahora nada.

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. caracolear es una clásico, JL, quizá porque pensamos en que la conversación o la reunión se están haciendo infinitas..

      Eliminar
  7. Doodle (doodle, doodle, etc.) és una onomatopeia del que se ressona dins del meu cap quan hi ha reunió. Els dibuixets ens els requisen, i ens posen de cara a la paret.

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. ben estranya la onomatopeia dels british, amb lo fàcil que és dir quiquiriquíí
      http://www.youtube.com/watch?v=ZiB8chDpvxc
      ja m'explicaràs lo rat, què coi fan amb els teus dibuixets, que deuen ser tan monos com les fotos de la coco i el pare normal.

      Eliminar