domingo, 30 de agosto de 2015

Schifrin, Puccini, Cruise



Ja em veieu fent alabances de les pel·lis d'acció. El cinquè lliurament de Missió Impossible del Cruise combina trama d'espies, actors americans i britànics excel·lents, una súperautoimmune senyora guapa quina enveja, acció divertida i el millor, una mica de Turandot aquí i allà amb la xulada del tema de Lalo Schifrin.



Bé fareu d'anar-la a veure. Ja a la primera escena de l'avió se'ns recorda que al Tom Cruise ni hi ha qui el dobli, encara té per estona i que l'acció té noves perspectives.
La testosterona s'aplica amb dosis controlades i es fa de ben pair gràcies a una impecable fotografia a emplaçaments tan fotogènics com Londres, Viena o el Marroc.

No cal dir que l'escena al teatre de l'òpera és fabulosa i que Calaf i els cors es trenen amb molta gràcia entre uns quants franctiradors i les cordes i cadenes de les tramoies.

Tot s'embolica força perquè la protagonista està a tres bàndols alhora sense recórrer al gastat recurs del romance. Ajuda molt a la intriga que Mr Hunt no abusi de les màscares tramposes de les altres entregues. Els tòpics no els poden evitar del tot (quin despatx dels poders a l'ombra tan poc creïble) pero podem passar-los per alt, que l'estètica i la narració són molt eficaces.

Gràcies, Concepció i Lola2000, per animar-me.


3 comentarios:

  1. Aunque sea una fantasía que por lo menos que tenga ese punto de chispa que es de lo que se trata.-La superautoinmune que nunca envejece y ese plantel de actores ya se esta haciendo tarde para no verla...

    Muchas gracias por la recomendación y es que hacen falta películas con buenos rollos (...) y que atrapen hasta el final.

    Feliz domingo.

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Espero que aguantes el trepidante ritmo..es agotador pero estimulante. Y Cruise no es tan buen actor como sus colegas masculinos. A ver qué me dices a la vuelta del cine

      Eliminar