martes, 14 de abril de 2020

Grocs i concurs


Ahir ens saludava l'estimat Jonás a les xarxes per desitjar-nos una feliç Pascua de Resurrecció dient Frohe Ostern in gelb! Al mateix temps altres influencers alemanyes vestien de lluents grocs. Imagino que és una manera de il·luminar el dia sant*, amb l'alegria i energia del color. Segons el fill, que viu a Berlin, allà vesteixen també altres colors vius com fan les flors primaverals. 
Malauradament, els seguidors del que anomeno La Gran Bola Groga, s'han apropiat del meu color predilecte en versió Pantone 116 i ja no goso posar-me'l ni en petit comitè. Un mocador, una brusa de seda i un xal amb borles, al racó de l'armari. De moment em conformaré en fer ullades a vestits de pintures del passat com aquesta del fragment, l'obra del qual heu d'endevinar:


Respostes, en privat, al mail kalamartinta@gmail.com, explicant com l'heu trobada.

Demà o demà passat, les pistes.


*En la iglesia católica, el amarillo simboliza el oro y la llave de oro del Reino de los Cielos, que Cristo dio a San Pedro. La bandera de la Ciudad del Vaticano y los colores del Papa son de color amarillo y blanco, simbolizando la llave de oro y la llave de plata. Blanco y amarillo juntos también pueden simbolizar la Pascua, el renacimiento y la Resurrección. Los halos de oro marcan a los santos en pinturas religiosas. El amarillo también tiene un significado negativo, que simboliza la traición; Judas Iscariote usualmente es retratado con una toga amarilla pálida y sin halo.


3 comentarios:

  1. Jonas Kaufmann és una eminència, es pot vestir del color que vulgui. I nosaltres també, Kalamar, que ningú té dret a robar-nos cap color.
    Salut
    Francesc Cornadó

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. ja tens raó, ja, però tampoc vull que m'associïn amb el Moviment.

      Eliminar
  2. Tinc un dubte existencial: teniu raò tots dos!

    ResponderEliminar