domingo, 13 de septiembre de 2015

Bandera (2)


Catalunya sí està dividida: uns i altres s'acusen mútuament de manipulació dels números, manipulació de la Història, manipulació dels mitjans, dels adults, dels nens, i encara ha de pujar el to a la campanya. Que el Mas ja comença a dir que quin cony de democràcia és aquesta, els de Súmate, que ens estan fotent, l'Albiol, que prou de la broma.

Mentrestant t'has de definir. Que no posicionar-te és dir no a uns i sí als altres. O defensar que el miratge no te'l creus, és dir no. Passar de terres i banderes és no. Al·lèrgia als nacionalismes és no entendre una cultura. Aplaudir la cremallera de la Via però dir que era partidista, més no. Denunciar que el meu vot metropolità no té ni la meitat del pes del rural és anar contra l'anhel del poble. 

Pels que som del tebi i reduït grup del si-no, tenim un que altre consol. Es pot trobar al creuament de cartes a l'Ara, en tinta de Xavier Fina, molt recomanable pel seu realisme i moderat discurs. En els articles del Sergi Pàmies, el Ramoneda i el Manuel Castells que podem llegir al web Café Reggio passats uns dies de la seva publicació. I malgrat el seu intermig posicionament, també reben de valent.

Molt fotut. Tot contra de l'acord i el diàleg. Potser el 28-S la cosa se calma, però caldrà, ja no refer el ponts, sinó construir-ne de nous, ben moderns, forts i hidrodinàmics.

I per acabar, un altre dilema, penjar al balcó de la república loligonera,
la primera o la segona?





Que tinguem un bon curs 15-16. Feliç tornada al cole.

6 comentarios:

  1. Me gusta esta nueva bandera: me gusta más la segunda:) .Con mil perdones a quien pueda ofender es un trozo de trapo : no es, una vida, una persona, tus hijos, padres y demás.Y por no sentarse a dialogar a reflexionar y llegar a un acuerdo esto esta tomando un cariz que...no se, no se...

    Mucha suerte y que el sentido común de la razón a quien la tiene.



    Feliz inicio de Curso para ti también;hoy hemos tenido las presentaciones.

    Un abrazo

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Un abrazo, Bertha. No sé si en tu escuela pasa, pero en la mía muchos críos llevan pulseras, broches ,camisetas y símbolos patrioteros. Una moda!

      Eliminar
  2. ...los míos son de Bachillerato y parece que no resalte ese aspecto :pero si, que les gusta cuando tenemos tutoria sacar temas de esta índole:(están preocupados porque se dan cuenta que se les esta tambaleando el suelo).

    Un abrazo

    P.S:por estos lares la asignatura de Dibujo Técnico lo están sustituyendo por religión: ya que puntua nota:con eso te lo digo todo.

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Tengo alumnos desde 3rESO a 2º bach. La reli no puntúa para la sele, aquí, pero el DT ya no es obligatorio en el Bachillerato Artístico. Se han vuelto locos!

      Eliminar
  3. A mi també m'agrada més la segona bandera. El calamar de la primera sembla que estigui més enfadat

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. amb uns ulls rodonets ja no estaria emprenyat. El tecnololigo té gràcia.

      Eliminar