miércoles, 13 de agosto de 2014

Bcn Bombolla

enguany, un cartell una mica de cotó fluix amb reflexes que no s'entenen. Potser skyline?


No sé què hi veieu, però la meva primera lectura ha estat la bombolla immobiliària que arrassa l'Eixample. Ai, no, que són llambordes! vestigis dels carrers de Barcelona. Un cartell que sembla fet amb urgència, poc equilibrat i amb una desafortunada col·locació de les tipografies, allà, en el difícil horitzó on no se sap com acabar el camp de les pedres..millor tapem la junta amb el lema, oi?

Com diu el dissenyador, festa al cel i festa al carrer:

El dissenyador del cartell de la Mercè 2014 és Ignasi Aballí (Barcelona, 1958), llicenciat en Belles Arts.L’artista ha dividit la imatge en dues parts, el cel i el terra, “els dos indrets on passa la festa”,  ha dit. Els dos espais estan separats per la inscripció “2014 mercès! Festa Major de Barcelona”. El cartell té també dues grans bombolles de sabó que volen representar “el caràcter divertit i efímer” de la festa. “He posat 2014 mercès per donar gràcies als ciutadans (per pagar 3.100.000 eurillos de res) i per dir que hi ha 2014 maneres de viure la festa”.
 Enguany la festa serà més llarga, tot  i que en dies com el dilluns 22 hi haurà poques activitats. La festa mantindrà el festival Mercè Arts de Carrer amb teatre i circ al parc de la Ciutadella i al Castell de Montjuïc. També hi haurà espai per als actes més tradicionals (correfoc, toc d’inici, jornades castelleres o la Cavalcada de la Mercè), així com els concerts del BAM i Mercè Música

El piromusical tancarà també els actes de celebració del Tricentenari. Bien!


6 comentarios:

  1. Aquestes coses passen per encarregar el cartell a un ignorant en disseny gràfic (Aballí és artista conceptual).

    Per cert, els 3.100.000€ és el pressupost de totes les festes; tal com ho has escrit sembla que sigui el que hem pagat pel cartell.

    ResponderEliminar
  2. Suposo que queda clar.. :) les festes són cares cares

    ResponderEliminar
  3. La tipografia sembla posada en Letraset!!!

    En fi, l'Aballí com diu l'Allau té coses més atractives en altres camps!

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Ho acabo de mirar, i sí, lo seu és ser Konzept. No en sabia res d'ell.
      El cartell del Fontcoberta del curs passat sí que era bo, Galde!

      Eliminar
  4. Potser l’artista pretén denunciar la bombolla dissenyadora. Barcelona ha dissenyat per sobre de les seves possibilitats i aquesta bombolla tard o d’hora també havia d’explotar.

    Com a cartell no m’agrada gaire. També prefereixo el cartell de l'any passat

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Ja ho dius bé, ai la mania de fer dissenys significatius! quin mal ha fet a Bcn.

      Eliminar