viernes, 3 de mayo de 2013

el meu equip estrena temporada

Tindrem Berlioz, força Mahler, torna Mozart i Britten, que també celebra centenari i ningú enguany li ha fet cas. Una programació tan apetitosa com sempre. Moltes ganes de tornar a tenir el carnet, però, vistes les jugades del president, que va fer rebaixes del 50% d'entrades soltes quan ja havíem pagat abonament, m'esperaré fins al setembre.

Em fa especial il·lusió sentir per primer cop a la meva orquestra, l'OBC, tocant l'oratori o la trilogia sacra L'enfance du Christ, de Berlioz, aquí amb Alagna al preciós fragment "Le repos de la sainte famille":





El nostre amic Maac li va dedicar un  apunt a l'obra. Espero que Enrique de Burgos ens ofereixi algun dia, a les seves nits orquestrals, un altre. El desaparegut sir Colin Davies, que té una gran versió discogràfica, ens parla de l'obra que veurem,




10 comentarios:

  1. Hola! El olor a Berlioz en su tinta me ha traído hasta aquí. Recojo el guante y algo escribiré sobre esta obra. Os animo a que, quien pueda, se acerque a esta obra tan poco conocida. ¡Es una preciosidad! Algún coro es muy popular (despedida de los pastores). Hace mucho que no voy a Barcelona, pero entre los Troyens (sin confirmar), La Walkiria y esto en Navidad, voy a tener que elegir. Un saludo y gracias por acordarte de mí.

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Qué buen sabueso! pues encantada de que te animes a escribir el apunte, esperaremos impacientes. Avisa cuando te arrimes por aquí!

      Eliminar
  2. Pues te perdono (a medias) el titulito por la primicia

    ResponderEliminar
  3. Jo, la veritat, estic mica perplex de que una programació prou (jo diria que molt) interessant hagi estat acollida d'una manera tan negativa a IFL. El que apareguin bastants solistes no massa coneguts a mi no em preocupa d'entrada gens ni mica, i no podem esperar grans estrelles del firmament estant la cosa com està. Ja prou que algunes ho són i ben sorprès que he quedat. D'altra banda, la de vegades que he sortit d'una sala de concerts encantat de descobrir artistes desconeguts/des! Tambè oblidem tot sovint que la programació és només el material de treball, i que tant important com ella, o més, és com aquest material arribarà a les nostres oïdes.

    Coincidim en el concert més esperat: L'enfance de Christ, i dius que espereràs al setembre, jo tambè ho vull fer, però m'ensumo que als que no renovem ens castigaran i aquest any nanai del 50%. I és que els abonats hem estat maltractats, tan si ho som com si no ho...serem. Temps al temps.

    Josep Olivé.

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Josep, coincidència plena, i molt especialment amb el que es obvi però cal veure-ho y senyalar-ho com has fet tu: Com ens arribarà el material. Si ho fan bé, la programació es bona, topics inclosos, que també mengem cada dia pa. I els solistes, el que dius, no está el horno para bollos, però es que si t'ho mires, tampoc ha baixat gens el nivell.

      Eliminar
    2. Josep, sóc de fàcil conformar, i com que la meva orquestra, que tant m'estimo (no em vull canviar de barri mentre busco pis, per estar ben a prop de l'Auditori) poques vegades m'ha decep, jo potser tornaré a agafar l'abonament de dissabte tarda, que el divendres estic esgotada, encara que han avançat a les 20.30 l'hora dels concerts de dv. Els dissabtes, crec, és el millor dia de l'OBC i sortim a temps pel sopar. 300 €, zona 3 (ja no és 4), és una bona pessigada, ja veurem què faig. Hem de recolzar el nostre equip, que s'ho val!

      Eliminar
    3. JL, coincido también. A ver si te abonas, el descuento es del 45%.

      Eliminar
  4. Acabo de ver el vídeo de Colin Davis, y me conmueve, ¡qué le voy a hacer! Gracias, no lo conocía.

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Lo descubrí buscando fragmentos de l'Enfance. Un universo esto del YT, está (casi) todo. Gracias a tí.

      Eliminar